2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gundel Takács Gábor: Úgy kellene beszélnünk, mint ha a gyerekeink is hallanák

Hirdetés

Gundel Takács Gábor: Úgy kellene beszélnünk, mint ha a gyerekeink is hallanák

Úgy kellene kommunikálnunk egymással, mint ha a gyerekeink hallanák a beszélgetést – mondta Gundel Takács Gábor a 24.hu-nak az eldurvuló közbeszédről és a karácsonyi közös étkezéseket is megmérgező politika témájáról. A műsorvezető úgy látja, a civileknek igenis fel kell emelniük a hangjukat, ha olyan jelenséget érzékelnek, amivel nem szeretnének együtt élni. Ezért is indították el a békés közbeszédet célzó petíciójukat.

Az ismert televíziós szakembernek nem is elsősorban a közbeszéd szóhasználatával, hanem a mögötte húzódó indulattal van problémája.

Hogy kik és milyen színvonalon képviselnek egy ügyet, az azoknak is a felelőssége, akik ezt eltűrik, és nem mondják azt, hogy „engem te ebben a stílusban ne védjél meg”.

Szűk családi körben természetesen politizálnak, de nem fekete-fehérben látják a dolgokat. Ugyanakkor a nagycsaládban már megállapodást kellett kötniük, hogy nem beszélnek politikáról.

Hirdetés

Az emberek érzelmi alapon döntenek, ami nem feltétlenül jó, például mi lesz, ha Paks II-ről népszavazás dönt? Ki tudja ebben az országban eldönteni ennek a beruházásnak a szükségességét? – teszi fel a kérdést. Persze a politika mindig elmondja, mitől kell félni, majd megnyugtat, hogy megvéd. Szerinte amiről nem csak érzelmi alapon döntenénk, arról szabad népszavazást kiírni. Az olimpia ügye sem ilyen.

Most adott ki 14 egyház egy közös nyilatkozatot, melyben egy XXI. századi problémára Mózes első könyvéből hoznak idézetet. Ez vajon jó? Nincsenek mai válaszok mai problémákra? A keresztény ember is a XXI. század problémájában él benne.

A biblikus morális alap leszögezése rendben van, de kéne mellé tenni XXI. századi gondolatot is konkrét problémákra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/28/gundel-takacs-gabor-az-azonos-nemu-parok-gyermeknevelese-kerdeses-csalad-kozbeszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …