2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely: Még nem döntöttünk az iparűzési adó felfüggesztéséről

Hirdetés

Gulyás Gergely: Még nem döntöttünk az iparűzési adó felfüggesztéséről

Nem állítom, hogy a kormány tökéletes lenne, előbb is megjelenhettek volna a szigorításról szóló részletszabályok, de a hétfőn délelőtt a miniszterelnök ezek nagy részét már ismertette. Egy rendkívüli helyzetben tudom, hogy sok nehézséget jelentenek az új szabályok, mi sem örülünk ennek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón, arra kérdésre válaszolva, hogy miért csak másfél órával az intézkedések életbelépése előtt jelentek meg a részleteket tartalmazó szabályok a Magyar Közlönyben

A tárcavezető az újabb szigorítások és a szerdai kormányülés után tartott tájékoztatón elmondta: a legfontosabb bejelentéseket hétfőn a miniszterelnök elmondta, szeretnék megköszönni, hogy az állampolgárok jogkövetőek.

A napi adatokból is jól látszik, hogy indokolt volt múlt héten, és ezen a héten is szigorú intézkedéseket hozni. Egyértelmű, hogy a második hullám lényegesen súlyosabb, de az egészségügy felkészültebb. Egymillió főre vetítve a legtöbb lélegeztetőgép Magyarországon áll rendelkezésre. Az orvosok és az ápolók emberfeletti munkát végeznek, innen is szeretnénk köszönetet mondani

– emelte ki Gulyás Gergely. Hozzátette: 

Hirdetés

A kormány működési is a járványhelyzetnek megfelelően alakul, ez azt jelenti, hogy a kormány heti ülésezésre tért át. 

Hozzátette: a mostani egy rendkívüli helyzet. A szabályok világosak, a polgárok tisztában vannak ezekkel. Gulyás Gergely a frissen benyújtott törvényjavaslatokról azt mondta, hogy a magyar Országgyűlés ahogy tavasszal, a mostani járványhelyzet alatt is folytatja a törvényalkotási munkát. A kormány  ezért is nyújtott be új javaslatokat, köztük a választójogi törvény módosítását . A kabinet úgy ítéli meg, hogy a korábbi szabályozás  a kamupártok számára számtalan visszaélésre  ad lehetőséget, a módosítással ennek szeretnék elejét venni. A miniszter kiemelte: a szabályokat január 1-ig lehet módosítani, a kormány nincs késésben. 

Gulyás Gergely

Gulyás Gergely

Fotó: képernyőkép / M1 Híradó

Gulyás Gergely a szavazólap fényképezését illetően hangsúlyozta: erre a változtatásra az Emberi Jogok Európai Bírósága döntése kötelezi a kormányt. A miniszter szerint a szavazólapok lefényképezése nem sérti a választás titkosságát, mindenki eldöntheti, hogy titokban kívánja-e tartani, hogy kire szavazott.

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely közölte minden iskolai dolgozót tesztelnek. A vakcina beszerzéséről a miniszter elmondta: a magyar kormánynak az a kötelezettsége, hogy minden olyan oltóanyagot beszerezzen, amely alkalmas a védekezésre. Ha emberi életeket menthetünk meg azzal, hogy nagyobb mennyiségű oltóanyaghoz jussunk, a kormány mindent meg fog tenni.

Minden esetben önkéntes, és ingyenes lesz az oltás.

Kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, hogy bármilyen vakcinával beoltatná magát. A miniszter megerősítette mindenki maga dönti el, hogy beadatja-e majd vagy sem, de az biztos, hogy a kormány nem hoz forgalomba olyat, amelynek egészségügyi kockázatai vannak. Ha lesz többféle vakcina, akkor lehet majd választaniuk is az állampolgároknak. 

Mivel az Európai Unió hozott egy rendeletet arról, hogy könnyíti a vakcinák engedélyezését, ezzel valószínűleg minden ország élni fog

 – mondta a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/gulyas_gergely_kormanyinfo_belfold_korlatozasok_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy kamion, áll a forgalom az M3-ason

Kigyulladt egy kamion, áll a forgalom az M3-ason

Áll a forgalom az M3-as autópályán Budapest felé, Füzesabonynál, mert kigyulladt egy kamion. A baleset a …