2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely: Lesz atlétikai világbajnokság

Hirdetés

Gulyás Gergely: Lesz atlétikai világbajnokság

Az egyetemek még az idén jelentős, több száz milliárdos részét megkapják a korábban számukra ígért 1200 milliárd forintnak, a működési forrásaikat pedig már a következő évtől csaknem 90 százalékkal növeli a kormányzat − mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Tihanyban, a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó elnevezésű közösségi találkozón.

A miniszter kijelentette, hogy a kormány minden korábbi állítását betartja a felsőoktatás többletforrásait érintően, azzal pedig szerinte jobban járnak az egyetemek, hogy ezt nem uniós forrásból kapják, mert annak bonyolultabb lenne az elszámolása. Kijelentette azt is, hogy az egyetemek továbbra is köztulajdonban vannak, csak közcélt szolgálhatnak.

A miniszter vitapartnere, Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a feudalizmushoz hasonlította a felsőoktatás alapítványokba szervezését, mert csupán az azokat irányító kuratóriumok dönthetnek a saját megváltoztatásukról. Sérelmezte továbbá, hogy vidéken nem maradt állami felsőoktatási intézmény, és kijelentette azt is: a világ száz legjobb egyeteme között nincs olyan, amely államiból lett alapítványi fenntartású. Sorolta a térség állami fenntartású színvonalas egyetemeit, a bécsit vagy a prágait említve.

Gulyás Gergely ezzel szemben úgy véli, hogy az alapítványi forma hatékonyabbá teszi a működést, mert számos kötöttségtől mentesülnek az intézmények. Az atlétikai világbajnokság megrendezését firtató kérdésre Hiller István azt felelte:

Hirdetés

ha Fudan van, atlétikai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/27/gulyas-gergely-hilller-istvan-vita-tihany-fidesz-mszp-fudan-atletika-vilagbajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt este nyolc óra előtt nem sokkal Miskolcon az Andrássy …