2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely: Hagyományaink tiszteletével számos akadályt leküzdhetünk

Hirdetés

Gulyás Gergely: Hagyományaink tiszteletével számos akadályt leküzdhetünk

Gulyás Gergely angol nyelvű köszöntőjében felidézte decemberi látogatását a szigetországban, és nagyra értékelte a japán vendégszeretet, melyben része lehetett.

Utam során megbizonyosodtam róla, hogy a nagy földrajzi távolság ellenére Magyarország és Japán számos közös nézetet vall

A sport iránti szeretet Gulyás Gergely szerint újabb közös kapcsolódási pontot képvisel. A miniszter elismerően szólt Japán teljesítményéről a 2021-ben “rendkívül nehéz körülmények között megrendezett” olimpiai játékokkal kapcsolatban, és a sport iránti közös elköteleződés jeleként kiemelte, hogy a két ország “igencsak közeli helyezést ért el az éremtáblán”.

Mindezek bizonyítják, hogy a két ország optimizmussal tekinthet a jövőbe, hiszen birtokunkban vannak a szükséges tudások és képességek, nyitottak maradunk a tanulásra, és számos akadályt leküzdhetünk hagyományaink tiszteletével

Hirdetés

– zárta köszötőbeszédét Gulyás Gergely.

Otaka Maszato, Japán magyarországi nagykövete többek között hangsúlyozta, hogy Magyarországot és Japánt erős gazdasági kapcsolatok kötik össze: a közvetlen külföldi tőkebefektetések mellett jelenleg több mint 180 japán vállalat működik Magyarországon, ez a szám pedig várhatóan tovább nő majd.
A kétoldalú együttműködés bizonyítékául a nagykövet kiemelte Fudzsimoto Szú japán építészt, aki nemrégiben megkapta a közmédia Év Embere díját a Magyar Zene Háza tervezéséért.

Az eseményen pohárköszöntőt mondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, és díszvendégként tiszteletét tette Medgyessy Péter volt miniszterelnök is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230217-gulyas-hagyomanyok-tisztelet-akadaly-lekuzdes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …