2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely az Indexnek: Azonnal megemeljük a tanárok bérét, ha megérkezik az uniós pénz

Hirdetés

Gulyás Gergely az Indexnek: Azonnal megemeljük a tanárok bérét, ha megérkezik az uniós pénz

Az uniós források megérkezése után garantálva lesz a pedagógusbér-emelés – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón. A miniszter az Index érdeklődésére elárulta, ehhez az operatív programokról is meg kell állapodniuk, méghozzá gyorsabb ütemben és nagyobb lépésekben, mint azt korábban ismertették.

Arra a kérdésre, hogy milyen alternatívát tud kínálni a kormány az Oroszország elleni szankciókra, Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy a kormánynak az energetikai szankciókról volt nagyon világos véleménye. Ez azonban nem csak a kormány véleménye volt – hangsúlyozta a miniszter.

Elmondása szerint idén márciusban Versailles-ban az állam- és kormányfők egyetértettek abban, hogy diverzifikálni kell, és szerinte mindig is egyetértés volt abban, hogy az európai országoknak törekedniük kell a választás lehetőségének megteremtésére, hogy honnan vesznek gázt és áramot.

Hirdetés

Gulyás Gergely felidézte, hogy 2010 óta már nem kettő, hanem hat szomszédos országgal van interkonnektora Magyarországnak, amit a kormány épített ki, és úgy véli, ha más is ugyanígy elvégezte volna ezt a feladatot, most nem lenne ilyen nehéz helyzet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/17/pedagogusberemeles-szanckiok-oroszorszag-gulyas-gergely-nagy-marton-kormanyinfo-gaz-aram/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Kobold Tamás

Meghalt Kobold Tamás

„Isten nyugosztaljon, Polgármester úr!” – így búcsúzott Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalos Facebook-oldalán Kobold Tamástól. Kobold …