2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely: Az EU ne fogadjon el olyan szankciót, amely lehetetlenné teszi az orosz olaj importját

Hirdetés

Gulyás Gergely: Az EU ne fogadjon el olyan szankciót, amely lehetetlenné teszi az orosz olaj importját

Tudjuk, hogy az infláció magasabb lesz annál, mint ami a Magyar Nemzeti Bank és a kormány előrejelzésében szerepelt az orosz–ukrán háború kirobbanását megelőzően – mondta Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, könnyebb lesz szembenézni az infláció által okozott nehézségekkel a 3,9 százalékos emelés nyomán, így a nyugdíjasok egy összegben az előző 6 hónap emelését is megkapják.

Gulyás Gergely szerint nem szabad, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ez viszont akkor lehetséges, ha az energiahordozókat továbbra is képesek vagyunk a lehető legolcsóbban beszerezni.

Hirdetés

Problémás lehet a rezsicsökkentés

Álláspontja szerint ezért a legfontosabb, hogy az Európai Unió ne fogadjon el olyan szankciót, amely lehetetlenné teszi az orosz kőolaj és földgáz importját, erre vonatkozó korábbi döntéseit pedig vonja vissza.

Ellenkező esetben Magyarországnak lényegesen drágábban kellene beszereznie ezeket a nyersanyagokat, amelyek nélkül a rezsicsökkentés, a fűtés és a gazdaság működése sem biztosítható – tette hozzá Gulyás Gergely.

A tárcavezető közölte, hogy a kormánynak az a törekvése, hogy továbbra is biztosítsa a rezsicsökkentés feltételeinek a fenntarthatóságát, amelynek feltétele a kőolaj és földgáz hozzáférhetősége és az, hogy az energiahordozók ára minél előbb visszatérjen a normál szintre.

Nem szabad olyan szankciókat hozni, amelyekkel elsősorban magunkat büntetjük és nem azokat, akiket szankcionálni akarunk

– fogalmazott Gulyás Gergely. 

Azt is elmondta, hogy Európai Unió semmilyen olyan szankciót nem fogadott el, ami lehetetlenné teszi, hogy bárki

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/01/haboru-gulyas-gergely-europai-unio-szankciok-koltsegvetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

A rendőrség még február közepén számolt be arról, hogy keresik Bartus Dzsenifert. Azt követően a kislány …