2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gulyás Gergely: A civil szervezetek nélkülözhetetlenek a társadalom működéséhez

Hirdetés

Gulyás Gergely: A civil szervezetek nélkülözhetetlenek a társadalom működéséhez

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy egyedülállóan nehéz évek vannak a civilek mögött is, hiszen a közösségeket nagyon nehéz volt összetartani a koronavírus-járvány alatt, most pedig az energiaárak emelkedése nehezíti a közösségi terek fenntartását.

Ezért különös köszönet jár a központoknak, hogy a nehéz időkben is jó gazdái voltak a civil ügyeknek

Hozzátette, ahogy egyre bővült a civil központok feladatköre, úgy nőtt a rájuk fordított forrás is, míg 2018-ban 330 millió, addig az idén már 550 millió forintban részesülnek.

Szalay-Bobrovniczky Vince a civil központok sokrétű feladatai közül megemlítette a középiskolásoknak szervezett rendhagyó osztályfőnöki órákat, a civil vezetői workshopokat, az országos véradásokat, az 1 százalék felajánlása érdekében szervezett kampányt, a civil kézikönyv megírását, valamint a már két egyetemen hallgatható civil tantárgy bevezetését.

Hirdetés

A helyettes államtitkár a jövő legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy

a civil szféra a for-profit szférával minél inkább összekapcsolódjon, hogy a cégek, a vállalkozói világ is fektessen a civil szervezetek működésébe.

A 19 vármegyei, valamint egy budapesti civil központ segítséget nyújt a civil szervezeteknek az adminisztratív kötelezettségeik teljesítésében, tájékoztatást ad a támogatási lehetőségekről, pályázati kiírásokról, gyakorlati segítséget kínál és egyénre szabott tanácsadást végez egyebek mellett jogi, pénzügyi kérdésekben, elősegíti a kommunikációt és ösztönzi az együttműködést a szektoron belül, és a szektorok között – olvasható a Civil Információs Portálon.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230120-gulyas-gergely-a-civil-szervezetek-nelkulozhetetlenek-a-tarsadalom-mukodesehez.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …