2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Golyóstollal akartak megölni egy beteget az egyik budapesti kórházban

Hirdetés

Golyóstollal akartak megölni egy beteget az egyik budapesti kórházban

A vádirat szerint a férfi egészségi állapota miatt már a támadás előtt évekig folyamatos gyógyszerkezelésre szorult, de akkor már egy ideje nem szedte a gyógyszereit. A szakértők szerint emiatt történhetett az, hogy egyre erőszakosabbá, agresszívebbé vált. 2021. május 8-án már annyira eldurvult a helyzet, hogy a rokonai kihívták a rendőrséget és a mentőket is. A férfi az egyik budapesti kórházba került – derül ki a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményéből. 

Feltérdelt a nő mögé az ágyra, és a nyakát hátulról megragadva, fojtogatni kezdte.

A nő és vele egy szobában fekvő másik beteg is segítségért kiáltott. Hamar odaértek a betegápolók és leállították a férfit. A megtámadott nő könnyebb, felületi jellegű hámsérüléseket szenvedett, mivel támadás ereje és az ehhez használt műanyag golyóstoll egyedi sajátosságai miatt egyaránt alkalmatlan volt arra, hogy a halálát okozza.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben “emberölés  – alkalmatlan eszközzel és módon – elkövetett kísérlete” miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény szerint a büntetést korlátlanul enyhíteni vagy mellőzni is lehet, ha a kísérletet alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követik el. Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a beteg a támadáskor is kóros elmeállapotban volt, így nem büntethető. Erre figyelemmel, az ügyészség indítványozta, hogy a Fővárosi Törvényszék a férfit mentse fel és rendelje el a kényszergyógykezelését. A támadó egyébként most is előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220923-egy-kenyszergyogykezeles-alatt-allo-ferfi-tamadta-meg-a-beteget.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Kobold Tamás

Meghalt Kobold Tamás

„Isten nyugosztaljon, Polgármester úr!” – így búcsúzott Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalos Facebook-oldalán Kobold Tamástól. Kobold …