2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gáz van az orosz-magyar egyezménnyel, feszültség az előválasztáson

Hirdetés

Gáz van az orosz-magyar egyezménnyel, feszültség az előválasztáson

  • Kijev álláspontja szerint Magyarország és a Gazprom orosz energiavállalat között hétfőn köttetett 15 évre szóló megállapodás csapást jelent a magyar-ukrán kapcsolatokra nézve, amire sarkalatos választ fognak adni. Közben Oroszország jelezte, kész tárgyalni Ukrajnával a gázszállítás ügyéről. Részletek itt.
  • Egy konfrontatívabb televíziós vita, egymás jelöltjeinek kritizálása és szavazatvásárlással, buszoztatással történő vádolás. Az előválasztás az első forduló végére vált igazán kiélezetté. Részletek itt.
  • Az Európai Parlament tényfeltáró küldöttsége a jogállami normák érvényesüléséről fog tájékozódni három napig Budapesten, a Fidesz nyomásgyakorlást emleget. Varga Judit szerint a támadások lényege, hogy a magyar kormány nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek. A küldöttség magyar tagja, a momentumos Donáth Anna másképp látja; úgy véli, a magyar kormány azzal van elfoglalva, hogy lejárassa az európai intézményeket. Az Indexnek azt is elmondta, mit kérdezett volna Orbán Viktortól, ha fogadja a delegációt.
  • Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely Gödöllőn, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége konferenciáján ezúttal városvezetőként üzenték meg, miként alakítanák át az állam és az önkormányzatok viszonyát. Karácsony Gergely életmentő beavatkozást sürget. Részletek itt.
  • Káel Csabával, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztossal beszélgettünk többek között a protekcionizmusról, az SZFE képzési programjáról, valamint Hunyadi és Hadik győzelméről. A teljes interjú itt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/28/napi-hirosszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szigorításra készül a főváros a járvány miatt

Szigorításra készül a főváros a járvány miatt

A Fővárosi Operatív Törzs mai megbeszélésén dönt arról, hogy a fővárosi önkormányzat által fenntartott bentlakásos …