2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Galgóczi Ágnes szerint laposabb járványhullámra lehet számítani a korábbiaknál

Hirdetés

Galgóczi Ágnes szerint laposabb járványhullámra lehet számítani a korábbiaknál

Valószínűleg befolyásolja az esetszámok dinamikáját az átoltottság, így laposabb járványhullámra lehet számítani a korábbiaknál – mondta a közszolgálati televízió reggeli adásában Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

Hozzátette: míg Romániában az alacsony átoltottság mellett növekvő esetszámmal és az egészségügyi rendszert megterhelő járvánnyal állnak szemben, addig a hazánkban tapasztalható esetszámok emelkedésének mértéke nem hasonlítható a romániai léptékhez.

Galgóczi Ágnes azt is elmondta, hogy az elmúlt másfél évben megtanultuk a koronavírusról, hogy a genetikai állománya könnyen változik. A delta-variánsnak az eddigieknél rövidebb a lappangási ideje, jobban fertőz, illetve azzal, hogy az allergiával összetéveszthető tüneteket okoz, nehéz diagnosztizálni – tette hozzá.

Hirdetés

Ezzel összefüggésben az oltás fontosságára is felhívta a figyelmet az osztályvezető, egyúttal a kormány újabb, november 22-i hétre tervezett oltási akcióhétről is beszélt, amikor az oltatlanok is előzetes időpontfoglalás nélkül vehetik fel a vakcinát bármelyik oltóponton.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az oltási akcióhéten százegy megyei és városi kórház vesz részt, ezek reggel hét és este hét óra között várják az oltakozókat. A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen és
  • Sinopharm.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Tv2 Mokka című műsorában hétfő reggel arról beszélt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/08/koronavirus-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-galgoczi-agnes-jarvanyhullam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …