2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fülöp Attila: Közös célunk otthont találni a gyermekeknek

Hirdetés

Fülöp Attila: Közös célunk otthont találni a gyermekeknek

Fülöp Attila, az állami gondoskodásban élő fiatalok országos találkozóján, az új és végleges helyre került ÁGOTA-tábor jubileumi, 25. megnyitóján elmondta: a társadalom és a kormány a koronavírus-járvány idején már megtapasztalta, és a mostani, háborús helyzetben, valamint az energia-veszélyhelyzet idején is látszik, hogy „csak együtt lehet legyőzni a bajt, de mindenki, aki a gyermekvédelem területén dolgozik, ezt naponta átéli” – idézte az MTI.

Az államtitkár hangsúlyozta: a legjobb és a legbecsületesebb gyermekvédelmi szakember munkája is kudarcra van ítélve, ha a környezete nem támogatja.

Fülöp Attila elmondta, a gyermekvédelemben dolgozók egyetlen célja: otthont találni a rájuk bízott fiataloknak, ezért vállalják mindannyian ezt a hivatást. „Az ÁGOTA is talált egy új otthont Tasson, egy olyan táborhelyet, amelyet már régóta keresett” – tette hozzá.

Kiemelte: az Ágota Alapítvány úttörője, alakítója annak a gyermekvédelmi rendszerváltásnak, amelynek egyik lényeges eleme, hogy a gyermekvédelem soha többé ne legyen állami monopólium, és ne csak felügyeletről és megőrzésről szóljon, hanem az alapítvány által is szervezett, „lélekkel teli eseményekről”.

Hirdetés

Novák Katalin köztársasági elnök személyes üzenetét Langerné Victor Katalin elnöki tanácsadó tolmácsolta. Az államfő szerint az alapítvány és a Kothencz János által vezetett csapat gyógyító helyet hozott létre, mert az a gyermek, aki nem érzi, hogy ő ajándék ezen a Földön, tele van sebekkel, amelyeket gyógyítani kell.

A táborban megadják a gyermekeknek a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/04/energia-veszelyhelyzet-allami-gondozasban-elo-gyermekek-tabora/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezekkel a számokkal nyerhetet 265 millió forintot az ötös lottón

Nyerőszámok: 18 (tizennyolc) 41 (negyvenegy) 42 (negyvenkettő) 48 (negyvennyolc) 52 (ötvenkettő) Joker: 886717 Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220813-lotto-otos-nyeroszamok.html …