2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fővárosi állatkert: A Biodóm nem cirkusz!

Hirdetés

Fővárosi állatkert: A Biodóm nem cirkusz!

A Fővárosi Állat- és Növénykerttel szomszédos Fővárosi Nagycirkusz fejlesztéséről 2019-ben jelent meg a Magyar Közlönyben kormányhatározat. Eszerint az új cirkuszi központ a Nyugati pályaudvar mellé költözik, és ezután a jelenlegi cirkuszi telket az Állatkert kapná vissza.

Az Index információi szerint azonban ez nem biztos, hogy így lesz. Lapunk szerdán készített interjút Fekete Péterrel, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójával, korábbi kultúráért felelős államtitkárral.

Az igazgató kijelentette, habár az eredeti elképzelés szerint az új cirkuszépületet az Eiffel tér, a Podmaniczky utca és a Ferdinánd híd által határolt területre álmodták, az elmúlt évben felmerült egy másik lehetőség is, ugyanis a Biodóm építési munkálatai megakadtak.

Hirdetés

én nem vetném el annak a gondolatát sem, hogy ha majd újraértékelődik a Biodóm sorsa, akkor kialakuljon egy olyan koncepció, amiben szimbiózis jöhetne létre a Biodóm-projekt és a cirkusz között

– mondta.

A fővárosi állatkert felháborodott az összevonás lehetőségétől, közleményükben egyértelműen visszautasítják azt az ötletet, hogy az állatkerti és a cirkuszi funkciókat akár csak részben is összevonják, összemossák, mint ahogyan azt is, hogy az Állatkert területét csökkentsék.

Két külön műfaj

A budapesti állatkert hangsúlyozza, az állatkert és a cirkusz műfaja gyökeresen eltérnek egymástól, szerintük e kettő nem ugyanazt a funkciót látja el.

Az állatkertek nemcsak szórakoztatnak, hanem olyan természetközeli szabadidős programot kínálnak, amely egyúttal az ismeretterjesztésre, a környezettudatos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/22/tiltakozik-fovarosi-allat-es-novenykert-osszevonas-cirkusz-biodom-terulet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alapjogokért Központ: Az igazság az, hogy a béke jobb, mint a háború

A főigazgató az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös eseményén emlékeztetett Jean-Claude Juncker mondatára, …