2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fordulat az oktatásban: teljesülni látszik a szakszervezetek egy fontos kérése

Fordulat az oktatásban: teljesülni látszik a szakszervezetek egy fontos kérése

Ismét egyeztetést tartottak a pedagógusokat képviselő szakszervezeteknek a Belügyminisztériumban. A téma ezúttal is a státusztörvény végrehajtási rendelete volt, amelynek a tervezetét július végén tette közzé a kormány.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt héten is volt egy ehhez hasonló tárgyalás, a szakszervezeti vezetők azt remélték, hogy felvetéseikre szerdán érdemi válaszokat kapnak.

Mint az a tárca épülete előtt tartott sajtótájékoztatón kiderült, nem így történt, a szerdai egyeztetésen ugyanis nem Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vett részt, hanem Madarász Hedvig főosztályvezető, aki az érdekvédők álláspontja szerint nem rendelkezett kellő felhatalmazással ahhoz, hogy a felvetéseikre érdemben válaszolni tudjon.

Kormányszintű egyeztetés hiányában jobb híján csak egy panaszfelvétel volt a mai alkalom

– mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Nem volt teljesen eredménytelen

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja mindezt annyival egészítette ki, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő (NOKS-os) dolgozók ügyében történt egy fontos előrelépés, ami mindenképpen eredménynek tekinthető.

Korábban lapunk is írt arról, hogy a tervezet nem tartalmazza a kitételt, amely szerint az érintetteknek akkor is meg kell adni a garantált bérminimumot, ha a szakmunkás bizonyítványt nem írják elő a munkakör betöltéséhez. Mindez azt jelenti, ha a tervezet ebben a formában kapna zöld utat, az nagyon sokaknak automatikus bércsökkenéssel járna. Az előző tárgyaláson többek között erre hívták fel a figyelmet a szakszervezetek, most pedig ez ügyben fejlemény is történt, méghozzá pozitív.

Azt az információt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/09/oktatas-fordulat-egyeztetes-belugyminiszterium-pedagogusok-ber/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagyon gyorsan cserélni kellene a HÉV-szerelvényeket, de a kormány nem tesz semmit

Nagyon gyorsan cserélni kellene a HÉV-szerelvényeket, de a kormány nem tesz semmit

A MÁV 2021-ben kiírt egy járműbeszerzési tendert, de végül eredménytelennek nyilvánították, és azóta se hirdettek …