2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Folytatódik az eljárás a védőoltás beadását megtagadó gyermekorvos ellen

Hirdetés

Folytatódik az eljárás a védőoltás beadását megtagadó gyermekorvos ellen

Immáron harmadfokú eljárásban folytatódik az ismét elítélt házi gyermekorvosnő büntetőügye – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A közlemény szerint a korábban az agárdi csecsemőt éheztetők büntetőügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felelősségre vont doktornő ellen a Budapesti X. és XVIII. kerületi ügyészség még 2017-ben emelt vádat harmadrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt.

Az ismertetés szerint a vádlott még 2011-ben egy fővárosi kerületben házi gyermekorvosként dolgozott, és egy 2011 őszén született gyermek esetében több alkalommal is valótlanul dokumentálta oltóorvosi hatósági jogkörében eljárva, hogy beadta a csecsemő kötelező védőoltásait.

Mindez 2011 októbere és 2013 júliusa között történt.

Hirdetés

Miután a vádlottal kapcsolatot tartó apa 2014-ben meghalt, a gyermek édesanyja egy másik gyermekorvoshoz fordult, aki feltárta: a kisfiú addig az időpontig valójában nem kapta meg a kötelező védőoltásokat, amelyeket végül ő pótolt.

A 2021. január 28-án hozott elsőfokú ítéletével azonban a Pesti Központi Kerületi Bíróság a doktornőt az ellene emelt vád alól felmentette, a határozat ellen az ügyész a vádlott terhére fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/13/bunugy-gyerekorvos-eljaras-ugyeszseg-buntetougy-buntetoeljaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, …