2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Folytatódik a nyomozás a bátonyterenyei akku-újrahasznosítóban történt robbantás miatt

Folytatódik a nyomozás a bátonyterenyei akku-újrahasznosítóban történt robbantás miatt

Szakértők bevonásával zajlik a nyomozás a bátonyterenyei akkumulátor-újrahasznosítóban történt robbanás miatt – közölte az ORFK. Szintén nyomoznak a hatóságok a szigetszentmiklósi üzemben történt tűzeset ügyében. Mindkét gyár a SungEel HiTech Hungary Kft. tulajdonában van.

A Népszava birtokába jutott dokumentumok szerint „a káresemény egy, a hatóságokhoz be nem jelentett, engedéllyel nem rendelkező technológia kipróbálásakor bekövetkező robbanás volt”.

A SungEel HiTech Hungary Kft. bátonyterenyei üzemében történt robbanást követően az ügyben vizsgálat indult. Az előzetes szakértői vélemény szerint a gyárban szinte semmi sem stimmelt, a robbanás pedig egy engedéllyel nem rendelkező technológia kipróbálásakor történt.

A dokumentum szerint A felrobbant akku-újrahasznosító berendezés 85 elemében tért el a szabályostól, az üzemeltetésére nem volt engedélye a cégnek. az üzemeltetéshez szükséges engedélyeket a vállalat képviselői nem tudták bemutatni.

A baleset után több hónappal végzett mintavételek kiderítették, hogy az emberre veszélyes toxikus anyagok mértéke három és félszerese volt a megengedettnek. A céget legutóbb 50 millió forintra büntette<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/09/nograd-varmegye-akkumulator-feldolgozo-uzem-robbanas-birsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten …