2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Folyamatosan vizsgálják a Sajó vízminőségét, ilyen most a magyarországi szakasz

Hirdetés

Folyamatosan vizsgálják a Sajó vízminőségét, ilyen most a magyarországi szakasz

Nem mutatható ki szennyeződés a Sajó magyarországi szakaszán, így kifogástalan a vízminősége – közölte Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetügyekért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára, melyet az MTI adott hírül.

A szakpolitikus szerdai miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vízügyi szakemberek rendszeresen tesztelik a víz minőségét, a mérésekben a Mirehu telephely is részt vesz.

Raisz Anikó közölte, hogy a kormány figyelemmel kíséri a folyó vízminőségének alakulását a Sajó-szennyezés után, melyről szlovák szakemberekkel is rendszeresen egyeztetnek.

A Sajó szlovákiai szakaszán február közepén észlelték a víz vöröses elszíneződését, amelyet az alsósajói vasércbányából kifolyó víz okozott.

Hirdetés

A tavaszi vizsgálatok eredménye szerint Szlovákiában a folyó vizében a vas mennyisége tizenkétszer volt magasabb a határértéknél, továbbá emelkedett mangán-, szulfát- és arzéntartalmat is kimutattak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/14/kornyezetvedelem-sajo-vizminoseg-raisz-aniko-technologiai-es-ipari-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Férje előre kitervelte, hogy megöli a nyírteleki fitneszmodellt

K. Ildikó házassága nem sokkal a férjével közös gyereke születése után menthetetlenné vált. A gyönyörű …