2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fizetés nélküli szabadsággal kezdik az évet az oltatlan tanárok

Hirdetés

Fizetés nélküli szabadsággal kezdik az évet az oltatlan tanárok

Azok a pedagógusok, akik még nem rendelkeznek oltással, valamint december 30-ig nem is veszik fel, 2022. január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesznek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Ez a szabályozás azokra a létesítményekre vonatkozik, amelyek kötelezően elrendelték az oltást.

A rendelet azt is rögzíti, hogy az emberi erőforrások minisztere – az operatív törzs javaslatának figyelembevételével – a foglalkoztatottat mentesítheti a fizetés nélküli szabadság alól.

Miniszteri határozat alapján a tanítási év biztonságos megszervezése érdekében az óraadók és a mesterpedagógusok heti óraszáma húsz órára emelhető, a 2022-es esztendőben ugyanakkor óraadóként csak oltott vagy az oltás alól mentesítő orvosi szakvéleménnyel rendelkező személlyel létesíthető új jogviszony.

Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, az egészségügyi dolgozók után a kormánytisztviselőktől, honvédelmi, rendvédelmi, az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóitól, az állami fenntartású kulturális és felsőoktatási intézmények dolgozóitól, az adóhivatali dolgozóktól, valamint az állami fenntartású általános és középiskolák dolgozóitól is elvárt az oltás felvétele.

Devecseren már szimpátiatüntetést is tartottak az oltatlan tanárok mellett, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke pedig arról beszélt, hogy lehetnek olyan iskolák, amelyek már csak gyermekfelügyeletet tudnak biztosítani a pedagógusok kiesése miatt január 3-tól.

Az oktatás szereplői már eddig is kongatták a vészharangot. Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke korábban az Indexnek arról <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_belfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2021%2F08%2F24%2Ftanevkezdes-jarvany-pedagogus-interju%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/21/eldolt-fizetes-nelkuli-szabadsagra-kuldik-az-oltatlan-pedagogusokat-januartol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

A nyilvánosságra hozott leirat alapján 2021. május 25-én este nyolc előtt Völner Pál, azóta lemondott …