2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Feszültséget okoz a háziorvosok béremelése az ágazatban

Hirdetés

Feszültséget okoz a háziorvosok béremelése az ágazatban

A kormány a költségvetésben a háziorvosok számára is „tett félre” 71,5 milliárd forintot béremelésre a jövő évi költségvetésben, ám arról, hogy hogyan jut el majd ez a vállalkozó háziorvosokhoz, még folyik az alkudozás. Az érintettek még nem tudnak részleteket a béremelésről, de a hírek máris feszültséget keltettek, írja a Népszava.

B  OB20201112009

Fotó: Oláh Tibor / MTI

A háziorvosok úgy tudják, hogy nem csak az önkormányzatok alkalmazásában állók, hanem a praxistulajdonos vállalkozók is megkapják a januártól érvényes, magasabb szakorvosi bért. Csakhogy míg az előbbiekre érvényesek lesznek az új szolgálati jogviszonnyal járó kötelezettségek is, így például vezényelhetők lesznek, és csak engedéllyel vállalhatnak másodállást, addig a másik csoportra mindez nem vonatkozik majd. 

Hirdetés

Az országban mintegy 5800 háziorvos dolgozik, és körülbelül 8 százalékuk alkalmazott, a többiek

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/30/haziorvosok_beremeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Részegen, bedrogozva, jogsi nélkül, lopott autóval: mindent kipipált a pancser tolvaj

Részegen, bedrogozva, jogsi nélkül, lopott autóval: mindent kipipált a pancser tolvaj

Egy 24 éves férfi Biharkeresztesen sajátos módját választotta annak, hogy eljusson egy szomszéd településre, egyszerűen elkötött …