2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ferenc pápát feljelentették „Isten rottweilerénél”

Hirdetés

Ferenc pápát feljelentették „Isten rottweilerénél”

Joseph Ratzinger 1927. április 16-án született a németországi Marktl am Innben, a Passaui Egyházmegye területén. Édesapja, aki régi bajor földműves családból származott, csendőrtiszt volt, édesanyja pedig a házasságkötése előtt szállodai szakácsként dolgozott.

A traunsteini szeminarista

Gyermekkorát az osztrák határ közelében fekvő Traunsteinben töltötte. Később sokan bírálták, hogy belépett a Hitlerjugendbe. Nos, nem önszántából tette. Bár a traunsteini szeminaristáknak nem tiltották meg a tagságot, 1939-ig egy hallgatójuk sem lépett be a náci ifjúsági szervezetbe. Később kitalálták, hogy akik nem csatlakoznak önként, megfosztják a tandíjkedvezményüktől.

Bár családja nehezen élt, Joseph mégsem csatlakozott a szervezethez.

Hirdetés

Miután azonban minden tizennégy éven felüli német fiúnak kötelezővé tették a tagságot, nem maradt további kibúvó, igaz, a gyűléseken való részvételt ekkor is megtagadta. A nácik egyébként a HJ-felvonulásokat és -gyakorlatokat szándékosan az ima- és a miseidőkre tették.

1943-ban besorozták a Wehrmachtba. Magyarországra küldték, ahol tankcsapdákat kellett felállítania, majd dezertált. 1945-ben fogságba esett. Amikor kiengedték, bátyjával együtt belépett a katolikus szemináriumba.

Az igazság munkatársai

1946-tól filozófiát és teológiát tanult a Müncheni Egyetemen és a Freisingi Filozófiai és Teológiai Főiskolán. 1951. június 29-én szentelték pappá. Professzori kinevezését követően a bonni, a münsteri, majd a tübingeni egyetemen tanított.

1962 és 1965 között a II. Vatikáni Zsinat teológiai szakértőjeként tevékenykedett. VI. Pál pápa 1977-ben münchen-freisingi érsekké, majd bíborossá nevezte ki. 1981-ben II. János Pál pápa a Hittani Kongregáció prefektusává nevezte ki. Ezzel egyidejűleg a Nemzetközi Teológiai Tanács és a Pápai Biblikus Tanács elnöke is lett.

Amikor elődje, II. János Pál pápa 2005-ben elhunyt, a bennfentesek egyértelműen a 78 éves érseket jósolták utódjának. Ő viszont már akkor kijelentette: szeretne visszavonulni a kis bajor faluban, Pentlingben lévő házába, hogy könyveket írhasson. 

Állítólag a pápaválasztáson azért imádkozott Istenhez, hogy ne ő kapja a legtöbb szavazatot.

Imái azonban nem találtak meghallgatásra, mert a bíborosi konklávé 2005. április 19-én Joseph Ratzingert választotta meg pápának, aki XVI. Benedek néven kezdte meg szolgálatát. Pápai jelmondata a Cooperatores veritatis (Az igazság munkatársai) lett.

Pontifikátusa során három enciklikája jelent meg:

  • a Deus Caritas est (2005), amely a szeretet keresztény fogalmáról és az egyházi szeretetszolgálat szerepéről elmélkedik;
  • a Spe salvi (2007), amely reményről szól; valamint
  • a Caritas in veritate (2009), amely a társadalmát érintő legalapvetőbb szociális kérdéseket vizsgálja az igazságban való szeretet fényében.

Emellett ötven apostoli konstitúciója, négy apostoli buzdítása és számos egyéb írása látott napvilágot, köztük a Názáreti Jézusról szóló trilógia. Nem hivatali tekintélye, hanem személyes karizmája miatt teltek meg zsúfolásig az előadótermek, de könyvei is nagy példányszámban érdekelték az embereket. Magyar nyelven negyven munkája jelent meg.

„Isten rottweilere”

Konzervatív szigora miatt ellenlábasai az „Isten rottweilere” gúnynevet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/11/xvi.-benedek-ferenc-papa-vatikan-pedofilia-homoszexualitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az időjárásban, visszatérnek a fagyok

SzombatA déli órákig a déli területeken még előfordulhat eső; majd felhőátvonulások lesznek, melyekből elszórtan alakul …