2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ferenc pápa a kezébe vett egy kisbabát, megpuszilta, majd beszédet mondott a Rózsák terén

Ferenc pápa a kezébe vett egy kisbabát, megpuszilta, majd beszédet mondott a Rózsák terén

Ferenc pápa budapesti látogatásának második napján az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, a Rózsák terén mondott beszédet, ahol szegényekkel és menekültekkel is találkozott. Ferenc pápa a templomba érkezve kezébe vett egy kisbabát, akit meg is puszilt.

Örülök, hogy közöttetek lehetek. Köszönöm Antal püspök úr köszöntő szavait, köszönöm, hogy bemutatta azt a nagylelkű szolgálatot, amelyet a magyar egyház a szegényekért és a szegényekkel végez – kezdte beszédét Ferenc pápa.

A szegények és a rászorulók állnak – ezt soha ne feledjük – az evangélium középpontjában: Jézus ugyanis azért jött, hogy örömhírt vigyen a szegényeknek. Ez izgalmas kihívás elé állít bennünket, hogy az általunk vallott hit ne legyen egy életidegen szekta foglya, és ne váljon áldozatává egyfajta lelki egoizmusnak, vagyis egy olyan lelkiségnek, amelyet a saját, belső nyugalmam és elégedettségem érdekében alakítok ki

– fogalmazott a katolikus egyházfő, hozzátéve: az igazi hit az, amely kényelmetlen, amely kockáztat, és kilép a világba, hogy találkozzon a szegényekkel, képessé tesz arra, hogy saját életünkkel a szeretet nyelvét beszéljük. Szent Pált idézve elmondta, bírhatunk bölcsességgel és gazdagsággal, ha nincs bennünk szeretet, semmink sincs, és semmik vagyunk.

A tevékeny szeretet nyelve. Ezt a nyelvet beszélte Szent Erzsébet, aki iránt ez a nép oly nagy tisztelettel és szeretettel van. Amikor ma délelőtt megérkeztem, megpillantottam a téren az ő szobrát, amelynek talapzatán látható, ahogyan a szent fogadja a ferences rend kordáját, valamint vízzel oltja egy szegény ember szomját.

Szent Erzsébetről hangsúlyozta, az udvari élet jólétében, kiváltságos környezetben nőtt fel, de megérintve a Krisztussal való találkozástól, elutasította a világ gazdagságait és hiúságait, arra érzett vágyat, hogy a rászorulókról gondoskodjon. Jövedelmét, életét is a legutolsók és a betegek szolgálatára áldozta.

Köszönetet mondott a magyar egyháznak

Ferenc pápa hangsúlyozta, olyan egyházra van szükség, amely folyékonyan beszéli a tevékeny szeretet nyelvét, egy olyan egyetemes nyelvet, amelyet mindenki meghall és megért, még azok is, akik nem hisznek. Az egyházfő újra köszönetet mondott a magyar egyháznak a tevékeny szeretet melletti elkötelezettségéért, „létrehoztatok egy olyan hálót, amely összeköti a sok lelkipásztori munkatársat, a sok önkéntest, a plébániai és egyházmegyei karitászokat, de az imacsoportokat, a hívők közösségeit, a más felekezetekhez tartozó szervezeteket is, egyesítve őket abban az ökumenikus közösségben, amely éppen a szeretetből fakad”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/29/papalatogatas-ferenc-papa-papalatogatas-2023/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Mint arról az Index is beszámolt, tettlegességig fajult a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Vásár péntek esti …