2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fenyő-gyilkosság: kérdéses lehet a döntő bizonyíték

Hirdetés

Fenyő-gyilkosság: kérdéses lehet a döntő bizonyíték

A Fenyő-gyilkosság hangfelvételeit vette górcső alá a Magyar Narancs Cseresnyési László nyelvész segítségével. Az már az ítélet kihirdetésekor is ismert volt, hogy Portik Tamás a többórányi hangfelvétel segítségével próbált vallomást kicsikarni Gyárfás Tamásból. Az alvilág ismert szereplője a tárgyalásokon többször is azt hangoztatta, hogy mindezt azért tette, mert a rendőrség kérte meg rá. 

A publicisztika emlékeztet rá, hogy a klinikai szakpszichológus szerint nagyon sokszor azért nem válaszol Gyárfás Tamás vádlott, mert belefáradt abba, hogy háromszor lepattintotta a labdát, de negyedszerre már nem akar válaszolni. Egy ponton jelzi is Portik Tamásnak, attól fél, hogy lépre akarja csalni őt, és fel akarja használni ellene az elhangzottakat. Az ítélet szerint nem bérgyilkosság, hanem szívességgyilkosság történt, hogy történt-e a két férfi között bármilyen anyagi ellenszolgáltatás, azt már nem firtatta a törvényszék. 

A Magyar Narancs cikke szerint Gyárfás Tamás nem bólintott rá a gyilkosságra, az nem az ítélet szerinti idézett szövegkörnyezetben fordult elő. A szerző úgy véli, hogy a két mondatott az ítéletet meghozó bíró véletlenül összeszerkesztette, azok között a valóságban több hónap is eltelt.

Az előbbi párbeszédben a Fenyő-gyilkosságról van szó, és Portik megbízónak állítja be Gyárfást. Portik tehát idézi az általa feltett kérdést, amelyre nem Gyárfás Tamás, hanem saját maga válaszol („Szétb.sszuk? Erre te azt mondtad, hogy igen.”). Ez a szövegrész egy azok közül, amelyekben Portik kijelenti, hogy Gyárfás volt a gyilkosság felbujtója, Gyárfás azonban nem ismeri el ezt.

Hirdetés

Kiderülhet az igazság

Gyárfás Tamás védője, Zamecsnik Péter nemrég úgy nyilatkozott, hamarosan kiderülhet az igazság a Fenyő-gyilkosság ügyében. A védő szerint ugyanis rettentően téves ítélet született február 8-án. Ismert, Póta Péter első fokon Gyárfás Tamást hét év, míg Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. 

Az ügyészség szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és erős személyes ellentét alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt. Emiatt 1997 szeptemberében megbízta Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg vetélytársát. Tasnádi Péter a megbízást 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a feladatot. A vád szerint Gyárfás Tamás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/23/gyarfas-tamas-portik-tamas-fenyo-janos-gyilkossag-nyelvesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …