2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Felújítások fejeződtek be a Dél-pesti Centrumkórházban

Hirdetés

Felújítások fejeződtek be a Dél-pesti Centrumkórházban

Tóth László, az egészségügy szakmai irányításáért felelős belügyminisztériumi helyettes államtitkár a felújítás jelentőségéről azt mondta: “kiszámíthatatlan járványok előtt állunk”, ezért az egészségügynek infektológiai és járványügyi szempontból folyamatos készültségben kell lennie. Úgy fogalmazott, nem tudjuk megmondani, hogy hol, mikor, mire kell felkészülni.

A globális felmelegedéssel együtt Magyarországon is egyre inkább megjelenhetnek a trópusokon megszokott betegségek, és a következő időszakban olyan járványok várhatók, amelyekről korábban még az egyetemeken sem tanítottak – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarországon az AIDS betegség “stigma”, mert az emberek keveset tudnak erről a betegségről, és félnek tőle. Szlávik János szerint ezért fontos, hogy a betegek ápolásán, kezelésén túl felvilágosító, tájékoztató munkát is végezzenek a lakosságnál, valamint az egészségügyi dolgozóknál.

Ez utóbbit segíti, hogy az újonnan kialakított épületekben lehetőség van online és személyes oktatásra.
Andrikovics Hajnalka, a molekuláris genetikai laboratórium osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a diagnosztikai szakterület robbanásszerű fejlődésen ment át, és az elmúlt öt évben sok korszerű műszert szereztek be.

Hirdetés

Módszereik segítségével pontos diagnosztikát adhatnak a betegeknek, továbbá meg tudják mondani, milyen kórlefolyás várható, és mely célzott terápiákat érdemes kiválasztani a mielőbbi felépülésért. Megjegyezte: osztályukon szerzett és örökletes hematológiai betegségek genetikai diagnosztikájával foglalkoznak.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230214-felujitas-del-pesti-centrumkorhaz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok döntő többsége továbbra is Orbán Viktort támogatja

Közel egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után is töretlen Orbán Viktor népszerűsége, akit tízből …