2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Félszáznál is több új HÉV-et vásárol BFK

Hirdetés

Félszáznál is több új HÉV-et vásárol BFK

Az Orbán-kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a MÁV-HÉV idén ősszel kiírta a járműtendert ötvennégy darab új, korszerű, klimatizált, alacsonypadlós HÉV-vonat beszerzésére (ebből tizenkettő darab opciós) – tette közé Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója. A bejegyzésben arról is hírt ad a vezérigazgató, hogy a nyílt, EU-s közbeszerzési eljárásra két, világszerte ismert, nagy európai járműgyártó, a Stadler és az Alstom is jelentkezett. 

Az új HÉV látványterve - a látványterv gyártófüggetlen előkép a műszaki elvárásrendszer alapján, a végleges jármű nem ezzel megegyező kinézetű lesz!

Fotó: Budapest Fejlesztési Központ

A továbbiakban kifejti Vitézy Dávid, hogy a tenderrel folytatódik a budapesti közösségi közlekedési járműpark megújítása, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben. Arról is szól BFK vezetője, hogy az új HÉV-vonatok beszerzése az elmúlt negyven év legjelentősebb budapesti közösségi közlekedési járműbeszerzése, mely egyszerre szolgálja a budapestiek közlekedését a Békásmegyeri lakótelepről, Csepelről, Pesterzsébetről vagy Óbudáról, illetve az agglomerációból ingázókat Szentendre – Pomáz és Ráckeve – Szigetszentmiklós – Dunaharaszti térsége felől. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/07/felszaznal_is_tobb_uj_hev-et_vasarol_bfk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart a depressziós idő

Tovább tart a depressziós idő

Csütörtökre országszerte beáll a hidegpárna, ami ködös, nyirkos, borongós időt jelent gyenge légmozgással, néhol szitálással. …