2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Félmilliárdos támogatást próbálhattak elcsalni a makettparkkal

Hirdetés

Félmilliárdos támogatást próbálhattak elcsalni a makettparkkal

A vádlottak 2011 és 2014 között Mórahalmon, uniós és magyar költségvetési forrásokból megvalósítandó makettpark építésére több mint félmilliárd forint támogatást kíséreltek meg megszerezni.

A vádirat szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül meghirdetett pályázati felhívásra a vádlottak egyikének cége 2009 novemberében pályázatot nyújtott be, melynek elbírálását követően a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) a társasággal 2010 októberében támogatási szerződést kötött. A támogatást elnyert nonprofit társaság vállalta, hogy Mórahalmon, az 1910-es Nagy-Magyarországot bemutató emlékparkot létesít, melyben 50 fontos magyar műemlék kicsinyített mását helyezi el, valamint fogadóépületet alakít ki, majd ezt a létesítményt az elkészültét követő öt évig üzemelteti.

A működtetésre a Bornemzet Kft. vállalkozott, a projektmenedzser a MITT Zrt., a kivitelező pedig a Háromhalom Kft. volt.

Hirdetés

A beruházás során a generálkivitelezői és a műszaki ellenőri tevékenységet ezek a gazdasági társaságok a vádlottak befolyása, illetve irányítása alatt álló végezték.

A projekt összköltsége 648 millió forint volt, melyet a cég – 15 százalékos önerő biztosítása mellett – 550 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatási összegből vállalt megvalósítani.

A vádlottaknak a kivitelezés kezdeteitől folyamatosan finanszírozási gondjaik voltak, az önerő meglétét is úgy igazolták, hogy az összeget a pályázat menedzselését, illetve a projekt pénzügyi irányítását végző vádlott egy napra utalta át az erre a célra fenntartott bankszámlára, az azonban a kivitelezés tényleges megkezdésekor már csak részben állt rendelkezésre.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/folytatodik-a-buntetoper-a-mini-hungary-parkban-elkovetett-csalas-vadlottjai-ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Beleszállt Hadházy Ákosba a szocialista Tóth Csaba, egyebek között hisztizőnek nevezte a független országgyűlési képviselőt …