2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Félmilliárd forintot költenek fizetésekre az állami divatügynökségnél, amelyet Orbán Ráhel barátnője vezet

Félmilliárd forintot költenek fizetésekre az állami divatügynökségnél, amelyet Orbán Ráhel barátnője vezet

Busás fizetéseket osztogatnak a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél, amelyet Orbán Ráhel barátnője és volt évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia vezet, és amelybe a kormány 1 milliárd forintot öntött „a magyar divat- és designipart átfogó, megújító fejlesztési feladatok hosszú távú koncepciójának megvalósítása érdekében”.

Népszava a 2019-es mérleg alapján azt írja, csaknem félmilliárd forintot, járulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél.

2018-ban még 1,4 millió forint volt az átlagos havi vezetői bér, tavaly már 2,6 millióra ugrott, de a tanácsadók is jól jártak, a múlt évben összesen 146 milliót fizettek ki tanácsadásért, illetve 73 milliót szakértői díjakra.

A lap felidézi, hogy a vállalkozást 2018-ban alapította az állam a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) égisze alatt, azok után, hogy piaci hírek szerint a turizmus mellett a dizájn és divatvilág is felkeltette a miniszterelnök lányának érdeklődését.

Kapcsolódó

A kormány elé kerülhet Orbán Ráhelék divatstratégiája

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/02/magyar_divat_design_ugynokseg_bata-jakab_zsofia_fizetes_orban_rahel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Pozitív lett az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójának koronavírus-tesztje – ezt …