2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fellélegezhetnek a csepeliek, ismét hévek járnak a pótlóbuszok helyett

Hirdetés

Fellélegezhetnek a csepeliek, ismét hévek járnak a pótlóbuszok helyett

445 napig tartott a vágányzár a H7-es csepeli vonalon, de azt ígérték, hogy iskolakezdésre helyreállítják a vasúti közlekedést. A MÁV-HÉV munkatársai ezért az elmúlt hetekben éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy kevesebb mint 3 hét alatt eltüntessék ennek a 445 napnak a nyomait.

Pár hete még csak fű, gyom és kavics – ma már vasbetonalj, sín, vágány, zúzottkő ágyazat és felsővezeték

– írták közösségi oldalukon, föllélegezve, hogy sikerült tartani a határidőket és átadni, pontosabban visszaadni a forgalomnak a csepeli szerelvényeket.

Hirdetés

Eredetileg már tavaly év végétől újra járhattak volna a Kvassay híd felújítása miatt még múlt nyáron leállított hévek, de az új atlétikai stadion közúti bekötésének építése miatt meg kellett hosszabbítani a vágányzárat, mivel az utóbbi munkálat időközben átkerült a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjától és Fürjes Balázs államtitkártól a tavaly gründolt Beruházási Ügynökséghez és Mager Andrea nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszterhez, ami jelentős csúszást eredményezett a projekt megvalósításában.

Jó hír viszont, hogy a hévátadáshoz időzítve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Futár-applikációban is elérhetővé tette a hévek időadatait, így azok mostantól a tényleges állapotot tükrözik, nem pedig a menetrendi értékeket mutatják. Aki tehát a Futárból tájékozódik vagy annak segítségével tervezi meg utazását, mától késés esetén is a valóságot látja, vagyis nem fogja lekésni a csatlakozást. A kibővített szolgáltatáshoz az applikációk új változatát le kell tölteni, de a futar.bkk.hu oldalon is már láthatók a hévek.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvitezydavid%2Fposts%2F391164342365596&show_text=false&width=500" width="500" height="498" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/01/h7-hev-csepel-atadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …