2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Félelem és reszketés a Budaörsi úton

Félelem és reszketés a Budaörsi úton

Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes annak örülne, ha a fővárosban 70-30 százalékos arányban használnák autósok és biciklisták a közutakat. Budapest hosszú távú közlekedési stratégiája 10 százalékos kerékpáros közlekedési aránnyal számol. Az utazásnak ez a módja a budapesti viszonyok között kellően gyors, és egészen addig egészségesnek is mondható, amíg egy 12 tonnás teherautó, vagy egy menetrendszerű BKV busz el nem üti a Budaörsi út egy rövid, de annál veszélyesebb szakaszán az arra kerekezőt.

A BAH csomópontnál, a Budaörsi út 20. magasságában, a felüljáró mellett kijelölt kerékpársávon haladóknak azonban ez a fajta kockázat sajnos mindennapi élménye lehet. A helyszínen döbbenetes volt látni, ahogy a külső sávon haladó gépkocsik két kerékkel a kerékpársávon mennek, és mindannyiszor fékezni kényszerülnek, amint egy biciklis halad előttük. A mérőszalagot az útpályára fektetve lemértük a külső sáv szélességét, és rögtön beigazolódott a gyanú: 

mindössze 190 cm széles maradt az autósok külső sávja, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/16/ott_is_kerekparsav_van_ahol_nem_kene/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Simonka-ügy mindhárom ügyésze távozott hivatalából

A Simonka-ügy mindhárom ügyésze távozott hivatalából

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő közösségi oldalán megosztott bejegyzésében írta meg annak a három ügyésznek …