2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Felavatták a monoki Kossuth Emlékház történelmi emlékhellyé nyilvánítását jelző sztélét

Hirdetés

Felavatták a monoki Kossuth Emlékház történelmi emlékhellyé nyilvánítását jelző sztélét

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára az avatóünnepségen kiemelte: 173 évvel a szabadságharc leverése és 155 évvel a kiegyezés után ugyan más környezetben, de nekünk magyaroknak ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságért és a függetlenségünkért. A jelenlegi nemzetközi politikai vitáink alapját ugyanazok a problémák képezik, melyekkel Kossuth és a márciusi ifjak is szemben találták magukat – mutatott rá az államtitkár.

„Magyarország függetlensége és az önrendelkezésünk ma is a tét” – emelte ki Koncz Zsófia, hozzátéve: „ha a magunk helyén, családunkban, településünkön, munkahelyünkön, közösségeinkben megcselekedtük, amit megkövetelt a haza, akkor valóra válhatnak Kossuth Lajos szavai: Magyarországot a pokol kapui sem fogják megdönteni”.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója felidézte, hogy Kossuth Lajos élete szimbolikusan kapcsolódik a Nemzeti Múzeumhoz: ugyanabban az évben, 1802-ben született, amikor megalapították az intézményt. Később az intézmény az 1848-as forradalom és szabadságharc egyik bölcsője volt, ahonnan elindultak azok az események, melyek Kossuthot a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/16/monok-kossuth-emlekhaz-felavatas-tortenelmi-emlekhely-koncz-zsofia/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …