2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fehérvár fideszes vezetője kiakadt a kormány parkolóépítési szabályzatán

Hirdetés

Fehérvár fideszes vezetője kiakadt a kormány parkolóépítési szabályzatán

A legtöbb nagyvárosban, így Székesfehérváron is jelentős közlekedési probléma a parkolás. A város polgármestere, Cser-Palkovics András ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az új építésű lakóházak kivitelezőinek eddig lakásonként 1,5 parkolóhelyet kellett építenie az építési telken belül. Az új szabályozás értelmében ez a szám lecsökken 1 parkolóhelyre. Ez azt jelenti, hogy az a család, amely új építésű ingatlanba költözik, és egynél több autót használ, a másikat csak közterületen tudja letenni. A polgármester szerint 1 parkolóhely elvárása nem fedi a valóságos igényt. A közterületeken viszont nincs több hely.

A legsúlyosabb megállapítása az, hogy az új szabályozást tartalmazó Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) módosításakor nem volt semmilyen előzetes szakmai egyeztetés.

Erre tekintettel

Hirdetés

felterjesztéssel élek az állam felé, hogy az új szabályozást vonja vissza vagy korrigálja, legjobb esetben utalja ezt a kérdést önkormányzati hatáskörbe. 

Az Index korábban már

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/30/fehervar-fideszes-vezetoje-kiakadt-a-kormany-parkolo-epitesi-szabalyain/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …