2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fegyelmivel megúszta a Városháza eladásáról tárgyaló vagyonkezelő

Hirdetés

Fegyelmivel megúszta a Városháza eladásáról tárgyaló vagyonkezelő

„Barts J. Balázst csőbe húzták, amikor hangfelvételt készítettek róla, de a főváros vagyonkezelőjének vezérigazgatója hibázott, amikor a Városháza eladásáról is beszélt, ezért fegyelmit kapott” – mondta el Karácsony Gergely pénteki sajtótájékoztatóján, és kijelentette: Barts kiváló szakember, akinek korábbi érdemei miatt, és mivel soha semmilyen korrupciós vád nem érte korábban, jár még egy esély. A Városháza értékesítésének a sajtóban forgó ügye a főpolgármester szerint nem Barts J. Balázsról szól, hanem arról, hogy le akarják járatni a főváros vezetőjét.

A kormánypárti sajtó és a kormánypártok az ég adta világon semmilyen korrupciós bűncselekményt nem tudtak fellelni, ezért kreáltak egyet

– vélekedett Karácsony Gergely. A városvezető összefoglalta, hogy a vagyonkezelő vezérigazgatója a pénteken közzétett jelentése szerint 2021. május 5-én találkozott potenciális ügyfelekkel, akik az orosz Rahimkulov család képviselőjének mondták magukat. A találkozón Gansperger Gyula és Berki Zsolt is részt vett. Utóbbiról a vagyonkezelő vezérigazgatója azt írta, több alkalommal is közvetített befektetői érdeklődést a vagyonkezelő felé.

Karácsony Gergely a 2021. november 12-én tartott sajtótájékoztatón

Hirdetés

Karácsony Gergely a 2021. november 12-én tartott sajtótájékoztatón

Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index

Barts Balázs jelentésében az áll, hogy a mintegy egyórás találkozó során többször is jelezte, pusztán piackutatási céllal beszélget a jelenlévőkkel, akik a májusi találkozó óta nem jelentkeztek a Városháza megvételének szándékával a főváros vagyonkezelőjénél.

„A fővárosi kabinet a tanulmányban szereplő B verziót támogatta, és abban nem szerepel értékesítés” – válaszolta lapunknak Karácsony Gergely, amikor azt kérdeztük, kijelenthető-e, hogy hazudott Barts Balázs, amikor – egy szintén pénteken nyilvánosságra került hangfelvétel tanúsága szerint – a főváros által kedden közzétett döntés-előkészítő tanulmány D forgatókönyvét ismertetve arról beszélt, hogy a politikai döntéshozók jóváhagyták a Városháza eladását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/fegyelmivel-meguszta-a-varoshaza-eladasarol-targyalo-vagyonkezelo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

A probléma különösen súlyosan érintheti a hátrányosabb helyzetű térségeket, írta a Napi.hu. A szegényebb járásokban …