2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fajtiszta vadmacskakölyköt mentettek a Börzsönyben

Hirdetés

Fajtiszta vadmacskakölyköt mentettek a Börzsönyben

A Börzsöny egy zárt, lakott területektől távol eső részén találtak rá a Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársai egy hordóban a Budakeszi Vadaspark legújabb lakójára, egy fajtiszta vadmacskakölyökre.

A vadmacska fajmegőrzési programban a nemzeti park együttműködő partnere a Budakeszi Vadaspark. A vadaspark sajtóreferense, Nagy Ingrid az M5 Erdei utakon című műsorában elmondta: úgy sejtik, az anyamacska a hordóban fialhatott le, majd hagyta magára a kicsit annak gyengesége miatt, vagy valami történhetett az anyamacskával.

A nemzeti park munkatársai több napon át figyelték a kismacskát, mielőtt begyűjtötték volna, azt várva, hátha visszatér érte az anyja. Miután ez nem történt meg, begyűjtötték az akkor háromhetes állatot, és a Budakeszi Vadaspark gondjaira bízták.

Hirdetés

Burányi Virágnak, a vadmacskakölyök nevelőjének eleinte a kisállatot három óránként kellett fecskendőből etetni, melyet nem igazán akart elfogadni a kölyök. A vadaspark munkatársainak azonban így is sikerült a vadmacska egészségügyi állapotát stabilizálni, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/24/fajtiszta-vadmacskakolykot-mentettek-a-borzsonyben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 60 ezer első oltást adtak be egy hét alatt

Több mint 60 ezer első oltást adtak be egy hét alatt

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt, és jó hír, hogy …