2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fagyott cápát sodort partra a víz

Hirdetés

Fagyott cápát sodort partra a víz

Partra sodort fagyott cápáról készítettek fotókat hétvégén a Cape Cod félszigeten. A különös jelenség felkeltette a közösségi média felhasználóinak figyelmét, de több cápakutató is elemezte a tetemet.

A tudósok arra jutottak, hogy a szerencsétlenül járt állat egy porbeagle cápa, amely jellemzően az Atlanti-óceán északi részén, az Atlanti-óceán déli részén, az Indiai- és a Csendes-óceánon őshonos.

Greg Skomal – aki mintegy 40 éve kutatja a cápákat – úgy véli, a szóban forgó faj azon kevés fajok egyike, amelyek a jelentősen hidegebb hőmérsékletet is képesek elviselni. John Chisholm massachusettsi cápakutató pedig szombaton azt tweetelte az esetről, hogy valószínűleg ugyanarról a cápáról van szó, amelyet napokkal korábban mosott partra a víz, és amely „a nagy dagályokkal együtt mozog”.

Stopped by the dead Porbeagle shark to get some measurements to compare with the other male that washed up last week. Unfortunately, someone took the tail, dorsal fin, pectoral fin and what was left of the teeth.

Hirdetés

Thanks to @NECWA and everyone who alerted me to this shark. pic.twitter.com/IKCH6jYith

— MA Sharks ???? (@MA_Sharks) February 6, 2023

A szakember szerint egy hímről van szó, azonban nem sikerült megmérnie az állatot, mivel a látogatók elvitték a cápa farkát, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/09/capa-tetem-egyesult-allamok-felsziget-part-kutatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor is részt vett Schmidt Csaba temetésén – fotók

Schmidt Csaba 2010-től kezdve négy éven át a Fidesz országgyűlési képviselője, 2010 és 2019 között …