2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fabiny Tamás: Nem mondhatunk le az idei karácsonyról

Hirdetés

Fabiny Tamás: Nem mondhatunk le az idei karácsonyról

„Szörnyű év áll mögöttünk”, és számos körülmény nehezíti az ünneplést, „mégsem mondhatunk le az idei karácsonyról” – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Fabiny Tamás az MTI-nek adott interjújában felidézte: a legelső karácsony sem idilli körülmények közt zajlott, hiszen Jézus születését is beárnyékolták a külső gondok, az életveszély, mégis megtörtént a karácsonyi csoda.

„Az Idén, alkalmazkodva a körülményekhez, meg kell próbálnunk visszafogottabban, csöndesebben, sallangok nélkül, de talán hitelesebben ünnepelni” – mondta.

Hirdetés

„Az élet kényszerű leállása jó alkalom arra, hogy több időnk legyen önmagunkra és embertársainkra. Ha pedig ezt megvalósítjuk, akkor Istenre is több időnk lesz” – vélekedett.

Hozzátette: a távolság nem lehetetleníti el a személyességet, a szeretet sokféle gesztussal, egy telefonhívással, egy levéllel is kifejezhető.

Az evangélikus vezető arra is kitért, hogy a világjárványra használt pandémia görög szó az „egész” jelentésű „pan-” előtag és a „nép” jelentésű „démosz” szó összetétele. A pandémia tehát egyfelől a minden népet sújtó járvány, amelytől most szenved a világ.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy most van egy másik „pandémia” is: Jézus születése. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/24/fabiny_tamas_karacsony/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Részegen, bedrogozva, jogsi nélkül, lopott autóval: mindent kipipált a pancser tolvaj

Részegen, bedrogozva, jogsi nélkül, lopott autóval: mindent kipipált a pancser tolvaj

Egy 24 éves férfi Biharkeresztesen sajátos módját választotta annak, hogy eljusson egy szomszéd településre, egyszerűen elkötött …