2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ezért utazott Varga Judit Brüsszelbe

Hirdetés

Ezért utazott Varga Judit Brüsszelbe

„Menetrendszerűen zajlik a magyar vállalások teljesítése” – szögezte le az Indexnek küldött nyilatkozatában Varga Judit. Az igazságügyi miniszter kifejtette:

A megbeszéltek szerint halad a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti megállapodás keretében hozott igazságügyi vállalások teljesítése. A lojális együttműködés híveiként amit megígérünk, azt mindig be is tartjuk. A mai napon erről tájékoztattam a bizottság alelnökét, illetve a jogérvényesülésért és az uniós költségvetésért felelős biztost is.

A tárcavezető lapunknak hangsúlyozta, hogy „a kölcsönös tiszteleten alapuló konstruktív párbeszéd hívei vagyunk a továbbiakban is, a biztosok a mai találkozókon újból megbizonyosodhattak arról, hogy a magyar kormány nemcsak a szavak, hanem a tettek mezején is korrekt módon tartja magát a megbeszéltekhez”.

Varga Judit végül az Erasmus-programra is kitért:

Hirdetés

Mindent megteszünk azért, hogy a magyar emberek minél hamarabb megkapják az őket megillető forrásokat. A magyar egyetemistáknak pedig nincs miért aggódniuk, Erasmus-ösztöndíjprogram mindenképpen lesz. Akár magyar, akár EU-s forrásból, de lesz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Bizottság döntése értelmében sem az Erasmus+-, sem a Horizont Európa programból nem kaphatnak támogatást azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek. Az idei évre vonatkozó Erasmus+-ösztöndíjakat nem érinti a döntés. Varga Judit egyébként a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/24/varga-judit-brusszel-europai-unio-europai-bizottsag-jogallamisag-unios-penzek-erasmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bőröndök alatt csempészett kutyákat egy román sofőr – videó

A Németországba tartó férfit Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök, akik halk, nyüszögő hangra lettek figyelmesek a  …