2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ezeket nem lehet vinni a Kossuth téri szentmisére

Hirdetés

Ezeket nem lehet vinni a Kossuth téri szentmisére

Cikkünk frissül.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy minden résztvevő egyértelmű nyilatkozata alapján készen állnak a rendezvény lebonyolítására. Elmondta azt is, hogy kiemelt figyelemmel, valamint nagy tisztelettel és alázattal fordulnak a látogatás felé, Ferenc pápa rövid időn belül másodszor érkezik Magyarországra.

A politikus jelezte azt is, hogy a szervezés állami feladat, mindenben az egyház szándékaihoz, akaratához és döntéseihez igazodtak: a helyszínválasztásban és a programok tartalmában is, „egy alapvetően apostoli útnál ez így természetes”.

Hirdetés

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy Ferenc pápa apostoli látogatásra jön Magyarországra, a katolikus egyház fejeként, aki emellett államfőként hivatalos látogatást tesz Magyarországon. A meghívás is úgy történt, hogy a katolikus püspöki konferencia hívta meg a Szentatyát, ehhez kapcsolódott a magyar állam meghívása.

Ez egy lelki természetű látogatás. Az állami vezetőkkel történik találkozás, érint olyan témákat, amelyeknek van állami vonatkozása, de alapvetően apostoli látogatás

– húzta alá a miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, politikai beállítottságtól függetlenül tisztelik Ferenc pápát, ezért azt kérte, legyen egyfajta isteni békéje az eseménynek, a politikai harc a pápalátogatás után ha folytatódik, reméli, hogy egy fokkal szelídebben, mint most, ő is erre fog törekedni.

Semjén Zsolt kifejtette, vannak állami és egyházi események. Az állami vonatkozás a köztársasági elnökkel és a miniszterelnökkel való találkozás, majd a Karmelitában lesz egy pápai beszéd, ami a magyarsághoz szól. Kiemelte az egyházi iskolákba járókkal való találkozást a sportarénában, valamint a vasárnapi szentmisét.

A TEK látja el a személyvédelmet

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt, nem lehet túlértékelni azt a tényt, hogy Olaszországon kívül Magyarország az egyetlen ország, ahova kétszer is ellátogat Ferenc pápa. Megköszönte a kormány támogatását is, hangsúlyozva, hogy kettős minőségében lesz itt a Szentatya, de […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/25/ferenc-papa-papalatogatas-semjen-zsolt-kovacs-zoltan-rendorseg-operativ-torzs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea hivatalos Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét az ATV csütörtök esti műsorában való szereplésével …