2021. január 17., vasárnapMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ezeket a halakat tilos lesz kifogni április végéig a Balatonnál

Hirdetés

Ezeket a halakat tilos lesz kifogni április végéig a Balatonnál

Február elsejétől új, részletesebb horgászrend lép életbe a Balaton, ami a ragadozó halak fogási tilalmi idejét megduplázza – közölte az MTI-vel Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője. Ettől az évtől a süllő, balin, csuka, kősüllő és sügér fogási tilalmi ideje  március 1-jétől április 30-ig fog tartani. A tilalom kiterjed a fogásukhoz szükséges módszerekre is.

Új szabály az is, hogy a kifogott és megtartott halakat legfeljebb 48 óráig lehet életben tartani.

Hirdetés

Az új horgászrend egyébként a kor4ábbi 41 helyett 67 pontot tartalmaz majd. A változások egy része formai, igazodva a jogszabály-módosításokat is figyelembevevő MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) előírásaihoz, és egységesítve a különböző vizek horgászrendjeinek logikáját –ismertette az ágazatvezető, hozzátéve ugyanakkor, hogy a módosítások között több érdemi, csak a Balatonnál bevezetésre kerülő pont is van.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/14/balaton_horgaszat_szabalyvaltozas_tilalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszállták a síelők a hazai pályákat

Megszállták a síelők a hazai pályákat

Rengetegen keresték fel hétvégén a síparkokat. A hétvégi havazásnak köszönhetően 10–15 centis friss porhóval várták az …