2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Európai politikai vezetőkkel tárgyal Magyarország jövőjéről Márki-Zay Péter

Hirdetés

Európai politikai vezetőkkel tárgyal Magyarország jövőjéről Márki-Zay Péter

Az előválasztás az ellenzék számára hatalmas siker, míg Orbánék számára csak bosszúság

– ezzel mondattal kezdte Ujhelyi István a Márki-Zay Péterrel tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóját.

Az európai parlamenti képviselő kiemelte, hogy a magyar előválasztást az európai politikai vezetők is követték, az ismerkedő beszélgetéseken pedig az is kiderült, hogy nagy reményeket fűznek a következő hat hónaphoz, ők is látják, hogy „Magyarország változást akar”.

A választás ugyanakkor nem oldja meg önmagában Magyarország problémáit, éppen ezért kezdeményeztük a találkozókat, hogy elmondhassuk, milyen változásokra van szükség, és hogy milyen nehézségekbe ütközünk a jelenlegi rendszer lebontásakor

Hirdetés

– tette hozzá Ujhelyi István.

Ezt követően Márki-Zay Péter elmondta, hogy a két nap alatt összesen húsz találkozója lesz hat európai biztossal és négy pártcsalád vezetőjével. Ezek közül egyelőre a zöldekkel és a szocialistákkal tudtak egyeztetni, a fogadtatásuk mindenütt pozitív volt.

Ők is érdekeltek abban, hogy Magyarország megújuljon, a nyugat-európai keresztény kultúrához tartozzon, és hogy ennek a szövetségnek, ahogy a NATO-nak is hűséges tagja legyen, ne pedig árulója

– fogalmazott az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay beszélt arról is, hogy milyen változásokat szeretne:

  • Mint mondta, elkötelezett a bűnüldözésben, a korrupciót mindenképp felszámolná.
  • Kiemelte azt is, hogy az uniós forrásokat az eddigitől eltérően kell felhasználni, úgy, hogy az állampolgárok abból a lehető legtöbben profitáljanak.
  • Fejleszteni kell a magyar gazdaságot annak érdekében, hogy ne mi legyünk az Európai Unió egyik legszegényebb országa. Hozzátette, hogy ehhez elengedhetetlen az eurózónához való csatlakozás, ami 4-5 évet vehet igénybe.
  • Emellett hangsúlyozta, hogy biztonságpolitikai szempontból elengedhetetlen a Fidesz által betelepített bűnözők kiutasítása.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, így egyik európai frakcióhoz sem csatlakozna, de szerinte az Új Kezdetnek és a Új Világ Néppártnak az Európai Néppártban lenne a helye. A Fideszről azt mondta: „nem méltó, hogy kereszténynek nevezze magát”.

Mint azt megírtuk, Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje kedden Brüsszelbe utazott, hogy magyar európai parlamenti képviselőkkel és helyi magyarokkal találkozzon, illetve többek között az Európai Parlament több frakciójának képviselőivel egyeztessen.

A keddi fórumról Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai képviselője arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy mintegy kétszáz brüsszeli magyar vett részt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/10/marki-zay-peter-ujhelyi-istvan-ep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …