2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Európai Bizottság: Ha Magyarország végrehajtja vállalásait, az eloszlatja az unió aggályait

Hirdetés

Európai Bizottság: Ha Magyarország végrehajtja vállalásait, az eloszlatja az unió aggályait

Didier Reynders, az Európai Parlament plenáris ülésének a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tévő magyar terv értékeléséről folytatott vitáján hangsúlyozta: az Európai Bizottság célja, hogy az unió költségvetése többé ne kerüljön veszélybe Magyarországon. 

„Reméljük, hogy ezt a megfelelő magyarországi reformokkal mihamarabb elérjük” – fogalmazott a politikus az MTI híradása szerint.

Kijelentette, hogy a feltételességi rendelet alkalmazásával az Európai Bizottság célja a jogállamság helyzetének javítása és a megerősítése Magyarországon. Szavai szerint az uniós bizottság jóhiszeműen, de határozottan alkalmazza a rendelkezésére álló eszközöket a jogállamiság magyarországi színvonalának emelésére és helyzetének javítására.

A brüsszeli testület továbbra is figyelemmel kíséri magyar kötelezettségvállalások jogi és gyakorlati végrehajtását – szögezte le. 

Hirdetés

Addig nem engedünk, amíg meg nem győződünk arról, hogy az EU költségvetésének védelme biztosított 

– fogalmazott.

A koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervvel kapcsolatban a biztos azt mondta: a brüsszeli testület számos előremutató megbeszélést folytatott Magyarországgal. Az elmúlt hónapokban a legtöbb kérdésben előrehaladást sikerült elérni. „Most arra törekszünk, hogy a lehető leghamarabb befejezzük a magyar terv értékelését” – tette hozzá Didier Reynders.

Deutsch Tamás: Önöknek nem osztottak lapot

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a vitán elmondott felszólalásában „beteges politikai elvakultságnak” nevezte, hogy az EP a világjárvány, a gazdasági válság, az orosz-ukrán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/21/europai-unio-europai-parlament-didier-reynders-europai-bizottsag-magyarorszag-jogallamisag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Olyan jogerős döntés született, amelynek köszönhetően megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban. A …