2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Európai Bizottság: A légitársaságok átháríthatják a különadókat az utasokra

Hirdetés

Európai Bizottság: A légitársaságok átháríthatják a különadókat az utasokra

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő kikérte a közlekedésért felelős uniós biztos, Adina Valean véleményét azzal kapcsolatban, hogy a légitársaságok átháríthatják-e a kormány által kivetett különadót az utasokra – írja a hvg.hu

Az uniós biztos megerősítette: semmi nem tiltja, hogy amennyiben úgy dönt egy kormány, hogy különadót vezet be, utána azt a légitársaság beépítse a jegyáraiba. A lényeg, hogy erről átlátható, tisztességes módon tájékoztassa az utasokat.

Adina Valean emlékeztetett, hogy a hatályos rendelet azt írja elő, hogy a légitársaságoknak egyértelműen közzé kell tenniük az utasok számára minden légi viteldíjra vonatkozó feltételt és információt. Az adott ország helyi fogyasztóvédelmi felügyelete egy adóáthárítás után is legfeljebb azt vizsgálhatja, hogy az utasok informálása erről milyen minőségben történt. Például megfelelt-e a szerződési feltételekben foglaltaknak, vagy sem.

Hirdetés

Magyar kormány vs. Ryanair

Június elején a Magyar Közlönyben látott napvilágot az extraprofitadóról szóló rendelet, amely a repülőjegyekre 3900, valamint 9750 forint különadót vetett ki. A kormány a döntés meghozatalát azzal indokolta, hogy az elhúzódó háborús helyzet miatt a kormány rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre, amelybe azoknak a szektoroknak kell különadót fizetniük, amik extraprofitra tettek szert az elmúlt időszakban.

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/ryanair-kulonado-europai-bizottsag-allasfoglalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fergeteges James Bond filmzenei koncert várható az Arénában

A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös …