2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Európa legnagyobb tűzijátéka lesz Budapesten

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz Budapesten

Kétszázharminc indítási pontról – köztük 7 folyami uszályról és 65 pontonról – összesen 34 ezer rakétát lőnek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. Emellett az idei Szent István-napi tűzijátékot a Duna vizén úszó, bengáli tüzek alkotta virágszőnyeg és lézershow teszi még emlékezetesebbé.

A 2022-es budapesti tűzijáték

A 2022-es budapesti tűzijáték

Fotó: Lakatos Péter / MTI

Az ünnepi attrakciónak, azaz a Tűz és fények játékának immár megszokott, mégis bámulatba ejtő eleme a drónshow, amelyben összesen 896 pilóta nélküli repülőeszköz formál gyönyörű alakzatokat a magyar történelem jelképeiből. A drónok két felszállási pontról emelkednek majd a magasba és helyszínenként két szakaszban repülnek, 2 óra 50 perc és 1 óra 35 percidőtartamban. A drónbemutató a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról kiválóan láthatják az előadást.

A Tűz és fények játéka révén ezúttal is a magyarság sorsfordító történelmi eseményei, genezise elevenedik meg, középpontjában pedig az a meghatározó történelmi mozzanat áll, amikor Szent István […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/20/budapest-magyarorszag-europa-tuzijatek-szent-istvan-nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

A programot a Mészáros Csoport hozta létre három évvel ezelőtt. A vállalatcsoport csütörtöki közleménye szerint …