2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / EU-s forráshoz jut Magyarország, ezzel korrigálják a brexit következményeit

Hirdetés

EU-s forráshoz jut Magyarország, ezzel korrigálják a brexit következményeit

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a brexit következményeinek ellensúlyozására, a brexit miatti kiigazításokra képzett tartalékból 627 millió eurót kapjon Magyarország, Németország, Görögország és Ciprus – olvasható a testület mai hírösszefoglalójának második hírében.

A határozat révén az unió vezető testülete 435 millió eurót tesz elérhetővé 2022-ben e négy ország számára, a fennmaradó 192 millió eurót pedig 2023 áprilisának végéig utalják el. 

Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztos úgy fogalmazott:

Hirdetés

A brexitkiigazítási tartalékot rekordidő alatt hozták létre és fogadták el, hogy segítsenek a tagállamoknak enyhíteni a brexit kedvezőtlen gazdasági, társadalmi és területi következményeit. Most a tagállamokon múlik, hogy a lehető legjobban használják fel a rendelkezésre álló finanszírozást a régiók, a helyi közösségek, a polgárok, valamint a kis- és középvállalkozások támogatására tevékenységük diverzifikálására, munkahelyek megtartására és a munkaerő szükség szerinti átképzésére.

Az előfinanszírozási összegek három évre oszlanak el – írja a Portfolio. A tagállamok 2023. december 31-ig használhatják fel a forrásokat a 2020. január 1-je óta felmerült és kifizetett kiadások fedezésére. 

Az 5,4 milliárd euró összegű tartalékot azért hozta létre az Európai Unió, hogy támogatást nyújtson a tagállamoknak, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/16/eu-s-forrashoz-jut-magyarorszag-ezzel-a-brexit-kovetkezmenyeit-korrigaljak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat: egymás után törtek be egy budapesti üzletbe – videó

Két férfi július 1-én hajnalban berúgta egy VI. kerületben lévő üzlet bejárati ajtaját, majd ellopta …