2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Erőszakos baloldali tombolás Budapesten: már van egy gyanúsított

Erőszakos baloldali tombolás Budapesten: már van egy gyanúsított

A Magyar Nemzet információi szerint egy embert gyanúsítottként hallgatott ki a május 19-én erőszakba torkollt diáktüntetés miatt indult nyomozásban az ügyészség.

Ahogy azt korábban megírtuk, a baloldali politikusok által felhergelt és irányított tömeg a Lendvay utcai Fidesz-székház felé indult, ahol többen a rendőrökre támadtak. 

Az ügynek már van egy gyanúsítottja – közölte az ügyészség a lappal, azonban további információt a nyomozás érdekeire tekintettel a KNYF nem adott.

Továbbra sem lehet dobálni a rendőröket

Ide tartozik, hogy a Központi Nyomoz Főügyészség ma egy közleményt is kiadott, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is hivatalos személy elleni erőszaknak számít a feladatukat ellátó rendőrök felé füstgránátot dobni.

Hozzátették, hogy ezzel ellentétes álláspontot a közelmúltban egyetlen, nem jogerős bírói döntés fogalmazott meg (Fekete-Győr András büntetőpere – a szerk.), ami nem egyezik az általános bírósági gyakorlattal, és amellyel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A főügyészség emellett hangsúlyozta, hogyhivatalos személy elleni erőszakot valósít meg a gyülekezés során tárgyak dobálása a rendőrökre vagy a rendőrök felé, a rendőr megütése, megrúgása, meglökése, különböző tárgyakkal való fenyegetése, más tüntetők szándékos rátolása a rendőrsorfalra, vagyis minden olyan erőszakos vagy fenyegető magatartás, amely a rendőrség feladatának ellátását akadályozza.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230530-fideszszekhaz-tuntetes-gyanusitas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Závech Research: Gyengült a Fidesz, de még így is toronymagasan vezet

Závech Research: Gyengült a Fidesz, de még így is toronymagasan vezet

A ZRI Závecz Research Intézet szeptember első felében, ezer fő megkérdezésével, személyes adatfelvételi módszerrel végzett …