2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Erősen olvad a hókotróflotta Budapesten

Hirdetés

Erősen olvad a hókotróflotta Budapesten

A téli hideg beálltával csak reménykedhetnek a budapestiek, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó az első komolyabb havazás okozta úttisztítási feladatával képes lesz megbirkózni. A jelenlegi eszköz- és munkaerő-állomány ismeretében a cég komoly kihívásokkal néz szembe, ugyanis a társaság rendelkezésére álló célgépeinek száma – a legutóbbi néhány év beszerzéseinek ellenére is – drasztikusan, mintegy 20 százalékkal csökkent az elmúlt bő egy évtizedben.  

Az úttisztító flotta darabszáma a főváros méreteihez képest egyébként már korábban sem volt elegendő.

Hirdetés

További problémát okoz a cégnek, hogy a járművek nyáriról téli felépítményre történő átszerelését, illetve a szükséges javítások elvégzését és a folyamatos karbantartást az alkatrészhiány és a beszállítói piacon szintén széles körben tapasztalható késedelmes beszállítások jelentősen akadályozzák.

A várható téli feladatok ellátására az FKF más szervezettel (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, BRFK, Magyar Közút, BKK) együttműködésben készül és szerződést kötött az Országos Meteorológiai Szolgálattal is, így legalább rendelkezik információval az időjárási viszonyok állásáról és várható alakulásáról.

Felüljárók über alles

Az FKF Köztisztasági Divízió szigorú hókotrási szabályrendszert alkotott. E szerint Budapest több mint 5000 kilométer hosszúságú, szilárd burkolatú úthálózatának takarítását az alábbi sorrendben végzi:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/22/hokotras-celgepek-fkf-utvonal-havazas-sikossagmentesites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Olyan jogerős döntés született, amelynek köszönhetően megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban. A …