2020. október 27., keddMa Szabina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.27. Szabina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Érkeznek a mai választási eredmények

Érkeznek a mai választási eredmények

Cikkünk frissül…

Szanyi Szilvia lett a polgármester  Balatonfűzfőn , ahol három független mérette meg magát. Az új polgármester 1160 szavazatot, közel kétharmados felhatalmazást kapott a település lakóitól. A hat képviselői helyért 16-an indultak. A választói névjegyzékben 3789-en szerepeltek, végül 50 százalékuk ment el voksolni. A leadott szavazatokból 16 lett érvénytelen. 

Balatonszepezden a 4 független jelölt közül végül Biró Imre nyerte el a polgármesteri tisztséget 119 szavazattal a valasztas.hu friss adatai szerint. A második legtöbb szavazatot, 113-at,  dr. Bocskov Petrov Jordán kapta.  A 398 választópolgár közül végül 255-en adták le voksukat, kilencen szavaztak érvénytelenül. 

Illi Ferencet (független) választották a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson – közölte az MTI-vel a Garával közös önkormányzati hivatal jegyzője, Hódosné Süke Amália. A győztes jelölt 66 szavazatot szerzett, míg a szintén független Müller Józsefre 23-an voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt.

A szavazóköri jegyzékben 135 választópolgár szerepelt, közülük 89-en jelentek meg a településen kijelölt egy szavazókörben.  A korábbi polgármester, a független Tóth János is jelöltette magát, de később visszalépett. A községben képviselő-választást is tartottak, mandátumot a kilenc jelölt közül Bajai Zoltán, Szőnyi Zsolt, Barna István és Müller József szerzett – közölte Hódosné Süke Amália. Az időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a község tavaly megválasztott testülete július 30-án feloszlott.

Megyeren nem volt meglepetés, mivel a tisztségért egyedüli induló jelöltet, a független Komendánt Irént választották polgármesternek – derült ki a helyi választási iroda tájékoztatásából az MTI szerint. A hvi vezetője, Bencze Gyöngyi elmondta: a névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak. A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület júliusban kimondta a feloszlását.

A függetlenként induló Regős Györgyöt választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Baranya megyei Merenyén – közölte a nagydobszai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője, Fitos Harri Gábor az MTI-vel.  A Szigetvár közelében fekvő település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 231 választópolgár közül 158-an voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott.

A két független polgármester-jelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/18/idokozi_polgarmester_valasztas_2020_eredmenyek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hűvösebb lesz, de marad az indián nyár

Hűvösebb lesz, de marad az indián nyár

Általában gyengén felhős időre számíthatunk kedden este, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős körzetek is lesznek, …