2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Érettségizők: veszélyes két hétre visszatérni az iskolába

Hirdetés

Érettségizők: veszélyes két hétre visszatérni az iskolába

Az érettségi vizsgák előtt már ne legyen személyes oktatás senkinek se – alapvetően rossz döntés az iskolák kinyitása, amíg nem kapják meg a tanárok a második oltást is. Az érettségik előtt kár kockáztatni a nyitást, elég lenne május közepe után – az Eduline olvasóinak többsége erre voksolt a portál szavazásán. Az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak, erről már megjelent a kormányrendelet. A portál azt írta: a diákok nem látják sok értelmét, hogy az írásbeli érettségi vizsgák előtt két héttel visszatérjenek az osztálytermekbe.

Sőt: sokan kifejezetten veszélyesnek nevezték az iskolák nyitását, attól tartanak, hogy ha április 19-e és május eleje között megfertőződnek az iskolában, éppen az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

Hirdetés

Kapcsolódó

Diákszervezetek kérik, hogy maradjon el a szóbeli érettségi

Miután tavaly a diákok nem tettek szóbeli vizsgát, kimutathatóan rosszabbak is lettek az országos érettségi eredmények.

A héten kezdődik a tanárok oltása, első körben azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat oltják majd, akik március 24-ig regisztráltak a vakcinára. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén, 2-án és 3-án zajlik majd kórházi oltópontokon. A második kör regisztrációs határideje március 29-én éjfélkor járt le – azokat, akik ekkor jelentkeztek, a húsvét utáni héten hívják majd be az oltópontokra. A napokban négy oktatási szakszervezet és szakértők közösen kérték a kormányt, ne ragaszkodjon az iskolák újranyitásakor „egy olyan fiktív dátumhoz”, amikor az oktatásban dolgozók számottevő részének védettsége bizonyosan nem lesz még elégséges.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/03/31/erettsegi_vakcina_karanten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől működhet a digitális oktatás

Ettől működhet a digitális oktatás

Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem tanára az Index kérdésére hangsúlyozta, hogy a technológia …