2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Eredményesen fellebbezett az ügyészség az Alstom-ügyben

Hirdetés

Eredményesen fellebbezett az ügyészség az Alstom-ügyben

Eredményesen fellebbezett az ügyészség az Alstom-ügy büntetőeljárásának részbeni megszüntetése ellen – tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2019-ben emelt vádat a 2-es és a 4-es metró szerelvényeinek beszerzési tenderéhez kapcsolódó, a francia Alstom cégcsoport által finanszírozott vesztegetési cselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéknél – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A törvényszék 2020. december 8-án hozott végzésével a vesztegetésben bűnsegédként részt vállaló egyik külföldön életvitelszerűen tartózkodó, magyar állampolgárságú vádlottal szemben azért szüntette meg a büntetőeljárást, mert vele szemben azonos gyanú és tényállás alapján az osztrák gazdasági bűncselekmények és korrupció elleni ügyészség nyomozott, illetve az ausztriai büntetőeljárást azért fejezték be gyanúsítás és vádemelés nélkül, mert nem állt rendelkezésre ellene elegendő bizonyíték.

Hirdetés

Az osztrák ügyészségnek az eljárását lezáró határozata miatt a magyarországi vádban előterjesztettek ítélt dolognak tekintendők, ezért az ötödrendű vádlottal szemben a büntetőeljárás a magyar bíróság előtt már nem folytatható.

A törvényszéki végzés ellen az eljáró ügyész fellebbezést jelentett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/29/alstom-ugy-ugyeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta …