2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Erdő Péter: Tettekre kell váltanunk Ferenc pápa tanításait

Erdő Péter: Tettekre kell váltanunk Ferenc pápa tanításait

„Hálával tartozunk Istennek, hogy Ferenc pápa látogatásával bátorítani és erősíteni akarta a magyar egyházat és a magyar népet” – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn Budapesten.

A bíboros a pápalátogatás szervezői, a látogatás eseményein dolgozó önkéntesek és a média munkatársai előtt bemutatott szentmisén kiemelte: a hálaadás a keresztény ember egzisztenciájának lényegét fejezi ki.

Úgy fogalmazott:

ezen a szentmisén különösen hálát adunk Istennek, hogy Ferenc pápa lelkipásztori szeretettel fordult hozzánk és valóban ránk akart figyelni, nem csupán alkalomnak tekintette látogatását, egyéb – bármennyire fontos – ügyek intézésére.

Erdő Péter azt mondta, akkor hiteles a Ferenc pápa magyarországi látogatásáért érzett hálánk, ha tettekre váltjuk tanításait, ahogy Ferenc pápa fontosnak tartotta kifejezni a betegek, fogyatékkal élők, szegények, menekültek, a társadalom peremén élők iránti szeretetét, úgy kell nekünk is észrevennünk a saját környezetünkben a rászoruló embereket és segíteni rajtuk.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/06/05/erdo-peter-katolikus-egyhaz-ferenc-papa-latogatasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Závech Research: Gyengült a Fidesz, de még így is toronymagasan vezet

Závech Research: Gyengült a Fidesz, de még így is toronymagasan vezet

A ZRI Závecz Research Intézet szeptember első felében, ezer fő megkérdezésével, személyes adatfelvételi módszerrel végzett …