2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Erdő Péter nem számít arra, hogy Ferenc pápa politikai üzenetet fogalmazna meg Magyarországon

Hirdetés

Erdő Péter nem számít arra, hogy Ferenc pápa politikai üzenetet fogalmazna meg Magyarországon

Erdő Péter bíboros reményét fejezte ki, hogy a pápalátogatás mély nyomot hagy majd az emberek lelkében, ahogyan az eucharisztikus kongresszus után is tapasztalható volt. Az esztergom–budapesti érsek elmondta, hogy felkészültek Ferenc pápa fogadására és háromnapos látogatására, amely a magyar katolikus közösség és Magyarország számára nagy lendületet adhat, valamint remélhetőleg a béke ügyét is elősegíti.

A bíboros megjegyezte, hogy többször is megfordult már itt vatikáni delegáció, éppen a negyedik járt most nálunk, és ez volt a legnépesebb is. Az érsek elmondása szerint az összes helyszínt végigjárták, egyeztettek az állami hatóságokkal, és részletesen kidolgozták a programot.

A háromnapos látogatás központi eleme a Kossuth téren tartandó szentmise lesz, amelyre várhatóan tízezrek érkeznek majd.

Hirdetés

A színpad és a pápai oltár elkészültek, az időjárásra való tekintettel pedig már biztosították a megfelelő fedést is. A pápai szék helyét és a pápamobil útvonalát is kijelölték, a díszvendégek ülőhelyeit és a többi szektort is előkészítették. Korábbi cikkünkben ismertettük a pápalátogatás részletes programját.

A lelki előkészületre is felhívta a figyelmet: a püspöki kar elfogadott egy imádságszöveget, amelyet azóta minden szentmise után közösen elmondanak országszerte. A határon túli testvéreik is velük imádkoznak, sőt Erdő Péter bíboros megjegyezte, hogy egyes helyeken a szöveget a helyi viszonyokhoz igazították.

Az interjúban elmondta, hogy az imában kérik Ferenc pápa látogatásától a hit megerősödését, kegyelmek forrását, valamint azt, hogy egymással és a többi népekkel békességben éljünk Krisztus tanítása szerint. A bíboros reményét fejezte ki, hogy sokak figyelme ezekre a célkitűzésekre irányul, és a pápa érkezése nagy lendületet adhat ennek.

Tízezrekre számítanak

A bíboros kifejtette, hogy a pápai szentmisére meghívják a testvéregyházak, a többi vallás és a társadalmi szervezetek képviselőit, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre pedig a tudományos élet jeles személyiségeit. Mindenki szívesen fogadja a meghívást, és érdeklődéssel jön.

Erdő Péter rámutatott, hogy Ferenc pápa 2021-ben a Budapesten tartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra látogatott el, és a világtalálkozó iránti érdeklődés hatalmas volt, nagy szeretettel fogadták őt.

A bíboros szerint a felé árasztott szeretet is közrejátszott abban, hogy Ferenc pápa elhatározta, visszatér […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/26/papa-papalatogatas-2023-ferenc-papa-erdo-peter-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az ötös lottó 22. heti …