2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ennél cukibb ma nem lesz: vörös vari született Nyíregyházán

Hirdetés

Ennél cukibb ma nem lesz: vörös vari született Nyíregyházán

A vari a makifélék családjának legnagyobb termetű faja. Testhossza a farkával együtt 110-120 cm, súlya pedig 3–4,5 kg között változik. Nappal aktív, elsősorban a fák lombkoronájában tartózkodik, ahol előszeretettel fogyasztja a gyümölcsökből, magvakból és nektárból álló táplálékát.

A többi makifajtól eltérően nem hordozza kicsinyét a testén, hanem a saját maga építette fészekben hozza világra száznapnyi vemhesség után fejletlen utódát, aki másfél-két hetes korban merészkedik ki először a biztonságot nyújtó menedékből.

A vörösvari-tenyészpár az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett a Nyíregyházi Állatparkba, a 15 éves nőstény cseh, míg 16 éves párja francia állatkertből.

Hirdetés

Az apróság jelenleg hathetes, és már a felnőttekhez hasonló ügyességgel mozog kifutója mászófelületein, az anyatej mellett már kóstolgatja az édes, lédús gyümölcsöket is. Szemszíne az első két hétben kék volt, 15 napos korára változott ragyogó sárgává. Vörös mintázata, amely közelről igen szembeötlő, a fák lombkoronájában kiváló rejtőszínt biztosít a számára.

A faj kommunikációjában a vizuális és szagjelek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/01/voros-vari-szuletett-nyiregyhazan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jön a jégeső és a felhőszakadás

Jön a jégeső és a felhőszakadás

Pénteken északnyugat felől éri el hazánkat az átmeneti felfrissülést hozó hidegfront. A szél már napközben …