2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Emelkedik az orvosok ügyeleti alapdíja

Hirdetés

Emelkedik az orvosok ügyeleti alapdíja

Átlátható és országosan egységes rendszert teremt az orvosok és szakdolgozók új ügyeleti díjazása és műszakpótléka – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) az MTI-vel. Az ügyeleti díjazást az intézmény és az adott szakorvosi terület valós leterheltségétől függően állapították meg.

A kormány háromlépcsős orvosi  béremelési programjának köszönhetően 2023-ra az orvosok bére átlagosan két és félszeresére emelkedik. 2022-ben – a béremelés második ütemével együtt – az orvosok ügyeleti alapdíjának mértéke óránként bruttó 6000 forintra módosul, erre ráépül a kiegészítő ügyeleti díj, amelynek mértékét az intézményi és szakterületi besorolás határozza meg.

Ennek függvényében az ügyeleti feladatot ellátó orvosok a 6000 forintos alapdíjon túl az ügyeleti feladatok progresszivitási szintjeire és szakmai különbözőségére tekintettel 15, 30 vagy akár 45 százalékkal magasabb kiegészítő juttatásban részesülhetnek, a díjtétel tehát igazodik az ügyeleti terhelés mértékéhez. Január 1-jétől így pontosan megállapítható lesz, hogy az adott egészségügyi intézményben és adott szakmában milyen mértékű az ügyeleti díj.

Hirdetés

A rezidensek ügyeleti díját az ügyeleti díj 70 százalékában állapították meg. Ezen túlmenően a heti pihenőnapon és az ünnepnapokon végzett ügyelet díja 20 százalékkal emelkedik.

Az Okfő azt is közölte: jövőre – az ügyeleti díjazás rendszerének átalakításával egyidejűleg – a műszakbeosztásban sürgősségi betegellátó osztályon dolgozó orvosok és szakdolgozók műszakpótléka is megemelkedik. A 14–22 óra közötti munkavégzés idejére az orvosok illetményükön felül óránként bruttó 3500 forint pótlékban részesülnek, míg 22 óra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/emelkedik-az-orvosok-ugyeleti-alapdija/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és …